News

Ministrul de Interne, declarații de ultimă oră despre cazul Onești. Șefii IPJ Bacău, dați afară

03.03.2021 | 20:05
Ministrul de Interne declaratii de ultima ora despre cazul Onesti Sefii IPJ Bacau dati afara
Lucian Bode, după asasinatul de la Arad. “Se verifică toate societățile care comercializează explozibili”
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne Lucian Bode vorbește de la ora 20:00 în cadrul unei declarații de presă despre cazul șocant de la Onești, unde un individ a ucis cu sânge rece doi muncitori pe care i-a ținut ostatici.

Ministrul se va adresa națiunii de la sediul Ministerului Afacerilor Interne și va comunica ultimele noutăți referitoare la ancheta din jurul acestui caz.

ADVERTISEMENT

Există tot mai multe informații că polițiștii care au ajuns la fața locului nu și-au făcut treaba corespunzător, chiar premierul Florin Cîțu cerându-le demisia celor care au greșit.

Lucian Bode, declarații de presă despre cazul de la Onești

Mai mulți experți cred că viața celor doi muncitori putea fi salvată dacă oamenii legii ar fi intervenit cum trebuia. Între timp, atacatorul se află în spital în stare gravă, după ce a fost operat, deși a fost stabilizat.

ADVERTISEMENT

„Tema declarației de presă o reprezintă concluziile preleminare privind evenimentul de la Onești. Transmit condoleanțe familiilor persoanelor decedate. Cel mai greu de acceptat e că în urma unei intervenții din partea unei structuri MAI nu am reușit să salvăm viețile persoanelor aflate în pericol. Așa cum am transmis imediat după tragicul eveniment, vin azi cu rezultatul verificărilor preliminare în cazul de la Onești.

La această oră desfășurarea evenimentelor este cunoscută, nu voi intra în alte detalii cu privire la aceste aspecte. Mă voi concentra pe raport.

ADVERTISEMENT
  1. Cu privire la modul de implicare a conducerii IPJ Bacău, la inspectorul șef și adjunctul acestuia. La comandă se afla adjunctul unității, care s-a deplasat cu întârziere la fața locului, minimizând importanța evenimentului. Cu toate că a amenințat de mai multe ori, chiar la 112. În acest context conducerea IPJ Bacău nu a valorificat în întregime toate datele și nu a informat complet și corect eșalonul superior pentru a se aloca resurse multiple.
  2. A fost ignorat trecutul autorului, iar reclamațiile formulate de acesta sau amenințările anterioare nu au fost documentate corespunzător. Nu au fost folosite la capacitate resursele informative. În desfășurarea evenimentelor comunicarea cu autorul înainte de sosirea negociatorului a fost defectuoasă. A sporit irascibilitatea agresorului. Măsurile au fost deficitare. 
  3. A rezultat că forțele au avut în dotare echipament corespunzător. Am dispus următoarele: sesizarea unității de Parchet pentru neglijență în serviciu. Sesizarea la modul de soluționare a plângerii depuse anterior evenimentului.Înlocuirea din conducerea IPJ Bacău a inspectorului șef și a adjunctului acestuia. La fel și șeful Poliției Onești. Verificările continuă

Vă mulțumesc și vă urez o seară liniștită”, a declarat Lucian Bode.

Tags: