News

Ministrul de Interne, despre protestul polițiștilor: “Dacă vor să fie ultrași, să se ducă să se facă lideri de galerie”

03.03.2021 | 21:55
Ministrul de Interne despre protestul politistilor Daca vor sa fie ultrasi sa se duca sa se faca lideri de galerie
ADVERTISEMENT

Lucian Bode, Ministrul de Interne, a reacționar dur la adresa protestului polițiștilor, după ce acesta s-a soldat cu câteva incidente, declarând că: “liderii de sindicat trebuie să se decidă: dacă vor să fie ultrași, să se ducă să se facă lideri de galerie, dacă vor să fie lideri de sindicat, să protejeze drepturile angajaților”.

Polițiștii au organizat mai multe proteste în ultima perioadă, nemulțumiți fiind de anunțul coaliției de guvernare conform căruia se îngheață salariile din mediul public.

ADVERTISEMENT

Polițistul Marian Godină a avut o reacție ironică la adresa colegilor săi care protestează, îndemnându-i pe aceștia să meargă să lucreze în mediul privat dacă sunt nemulțumiți.

Ministrul de Interne, reacție dură despre protestul politiștilor: “Dacă vor să fie ultrași, să meargă în galerie”

“Sunt un om care susține orice formă de manifestare în limitele legii. Să te pretezi tu, lider de sindicat, să tragi de garduri, să mergi să te cerți cu jandarmii este inacceptabil.

ADVERTISEMENT

Liderii de sindicat trebuie să se decidă: sunt lideri de sindicat și luptă pentru drepturile angajaților sau sunt ultrași și atunci să meargă să se facă lideri de galerie.

Faptul că jandarmeria le-a aplicat amenzi celor care au încălcat legea este de salutat, încurajez ca cei care protestează și respectă legea să fie protejați, dacă se încalcă legea, să fie sancționați”, a declarat Ministrul de Interne la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Marian Godină, după protestul polițiștilor de la Cotroceni: ”Mergeți la privat că se dau sporuri babane”

Sute de polițiștii au protestat miercuri la Cotroceni, acolo unde s-au îmbrâncit cu jandarmii și au aruncat fumigene.  Aceștia au ieșit în stradă fiind nemulțumiți de înghețarea salariilor și a sporurilor. Câțiva sindicaliști din Poliție s-au contrat cu jandarmii și au aruncat cu fumigene, după care i-au acuzat pe jandarmi că sunt pregătiți să folosească forța.

După aceste mișcări de stradă, polițistul Marian Godină, cel care nu s-a solidarizat niciun moment cu acțiunea colegilor săi, a lansat un mesaj critic pe reţelele de socializare la adresa polițiștilor de care spune că s-a delimitat prin articolele pe care le-a scris pe acest subiect în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

”Văzând protestele de azi ale unor polițiști care au aprins fumigene și s-au certat cu jandarmii, nu pot decât să mă felicit încă o dată pentru articolele pe care le-am scris pe tema protestelor polițiștilor, delimitându-mă astfel de ei. Mergeți la privat că se dau sporuri babane”, a scris Marian Godină pe pagina personală de Facebook.

ADVERTISEMENT