News

Ministrul de interne, Lucian Bode, vizat de o moțiune simplă. USR: ”Prioritatea acestuia este să protejeze interesele de partid”

USR a depus, marți, o moțiune simplă împotriva ministrului de interne din Cabinetul Ciucă, Lucian Bode. Opoziția critică dur activitatea liberalului.
04.10.2022 | 15:03
Ministrul de interne Lucian Bode vizat de o motiune simpla USR Prioritatea acestuia este sa protejeze interesele de partid
Moțiune simplă la adresa ministrului de Interne, Lucian Bode. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După Virgil Popescu, un nou ministru din Guvernul Ciucă este vizat de o moțiune simplă din partea Opoziției.

Moțiune simplă la adresa ministrului de Interne, Lucian Bode

USR a depus marți, 4 octombrie, o moțiune simplă împotriva ministrului afacerilor interne, Lucian Bode (PNL).

ADVERTISEMENT

Documentul, care a fost semnat și de parlamentarii de la Forța Dreptei, este intitulat: ”Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat”.

În textul moțiunii, ministrului liberal i se aduc acuzații extrem de grave. USR susține că ”cea mai mare reuşită” a ministrului Bode, după aproape doi ani de mandat, este licitaţia pentru achiziţia a 600 de BMW-uri ”de la prietenul preşedintelui Klaus Iohannis”.

ADVERTISEMENT

”Eficienţa ministrului Bode s-a văzut când l-a ajutat pe prietenul preşedintelui Iohannis să vândă Poliţiei Române 600 de BMW-uri de numai 32.000 de euro, fără TVA. Evident, printr-o licitaţie aranjată, cu un caiet de sarcini bine ajustat încât să câştige cine trebuie”, susțin iniţiatorii documentului.

Un alt eșec major al ministrului PNL ar fi, conform semnatarilor, reformarea MAI.

”Bineînţeles că nu s-a întâmplat nicio reformă a MAI. Ce s-a întâmplat, însă, am văzut cu toţii la ştiri: poliţişti prinşi la furat în magazine, copile accidentate mortal pe trecerea de pietoni de poliţişti, poliţişti prinşi luând mită de la şoferi, şefi de poliţie care îşi ameninţă subordonaţii pentru a-i convinge să nu mai amendeze anumite firme şi aşa mai departe”, se mai scrie în text.

ADVERTISEMENT

USR, despre Lucian Bode: ”E tatăl corupților din minister”

Opoziția consideră că, după aproape doi ani de mandat în fruntea MAI, ”nu se mai îndoieşte nimeni că prioritatea ministrului Lucian Bode este să protejeze interesele de partid”.

Cei de la USR merg mai departe cu acuzațiile și spun că Bode e ”tatăl corupților din minister”.

ADVERTISEMENT

”Când vă mai întrebați de ce scade încrederea în statul român, uitați-vă la domnul Bode. O fi el șeful de facto al PNL, dar e și tatăl corupților din minister.

Vreți o Românie a lucrului bine făcut? Faceți bine și nu mai puneți oameni ca Bode în funcții publice.

Prin urmare, stimate doamne deputat, stimați domni deputați de la PSD, PNL și UDMR, vă revine dumneavoastră misiunea de a-l „trage pe dreapta” pe domnul Bode. Nu-l mai țineți în scaunul de ministru, trimiteți-l să doarmă liniștit pe bancheta din spate”, se mai punctează în document, conform Agerpres.

Parlamentarii din Opoziție amintesc în moțiunea simplă şi despre cazul jurnalistei Emilia Şercan.

”Fie şi numai pentru gravitatea cazului Şercan, demn de o republică bananieră, domnul Bode trebuie să plece. Nu numai de la minister, dar şi din viaţa publică. Imaginea României a fost transformată în aceea a unui stat instabil condus de corupţi răi şi proşti, capabili să distrugă fără remuşcări viaţa oricui îi deranjează din exerciţiul indecent al puterii lipsite de responsabilitate”, se mai susţine în document.

ADVERTISEMENT