Life

Ministrul de Interne, Marcel Vela, trage un semnal de alarmă! Ce spune despre cazul “Colo”: “Sunt îngrijorat”

10.06.2020 | 21:40
Ministrul de Interne Marcel Vela trage un semnal de alarma Ce spune despre cazul Colo Sunt ingrijorat
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne, Marcel Vela, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cazul vloggerului Colo și le cere părinților să urmărească întreaga activitate online a copiilor, pentru a evita situațiile nefericite.

Ce spune Marcel Vela despre cazul “Colo”. Ministrul trage un semnal de alarmă

Marcel Vela și-a exprimat îngrijorarea cu privire la lumea digitalizată despre care spune că ”are o latură infracţională, extrem de întunecată, pe care copiii încă nu o pot înţelege”. De aceea, le cere părinţilor să raporteze orice activitate care se abate de la normalitate.

ADVERTISEMENT

Alexandru Bălan Colo a fost plasat sub control judiciar și nu are voie să mai posteze nimic în mediul online.

”Dragi părinţi, Sunt convins că a ajuns şi în atenţia dumneavoastră cazul unui cunoscut vlogger care a fost reţinut aseară de Poliţie pentru 24 de ore, sens în care magistratul de caz a dispus astăzi continuarea cercetărilor, măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile şi interdicţia de a posta în spaţiul online.

ADVERTISEMENT

Poliţia Capitalei s-a sesizat şi a deschis o anchetă în acest caz, după ce vloggerul respectiv a instigat la violarea minorelor.

Spun aceste lucruri pentru că doresc să trag un mare semnal de alarmă părinţilor care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor”, a scris Marcel Vela pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

Copiii trebuie supravegheați de părinți

”Vremurile sunt într-o continuă schimbare. Generaţiile se schimbă şi au cu totul alte pasiuni, alte abilităţi. Noi toţi trebuie să înţelegem acest lucru şi să ţinem pasul cu cei tineri.

Ce înseamnă să ţinem pasul? Înseamnă să ne adaptăm la tot ce este nou. Deşi ne este greu, doar aşa putem fi aproape de ei şi putem să veghem la acţiunile pe care le întreprind.

ADVERTISEMENT

Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în faţa numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulţi copii”, a mai scris Marcel Vela.

ADVERTISEMENT