ADVERTISEMENT
News

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, vizat de o moțiune simplă: „Și-a angajat nu mai puțin de 26 de rude”

Autor: Flaviu Popa | 03.06.2020 | 22:02
Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, vizat de o moțiune simplă: „Și-a angajat nu mai puțin de 26 de rude”
Conflict total în organizaţia PNL Vrancea! Mai mulţi membrii sunt nemulţumiţi că Ion Ştefan conduce organizaţia. Sursa foto: Vrancea 24

PSD a depus o moțiune simplă împotriva ministrului dezvoltării, Ion Ștefan, pe care îl acuză că și-a angajat rudele în Guvern.

ADVERTISEMENT

Moțiune simplă împotriva ministrului Ion Ștefan. PSD îl acuză de nepotism

Parlamentarii social-democrați au depus miercuri, 3 iunie, la biroul permanent al Camerei Deputaților, moțiunea simplă denumită „Guvernul PNL după Grindă se cunoaște”, care va fi dezbătută marțea viitoare, conform Libertatea.

„Dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul «Grindă» o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România. Prezenta moţiune simplă are drept scop evidenţierea celor mai importante aspecte negative care au marcat mandatul ministrului Ion Ştefan şi care constituie deja motive foarte puternice pentru demiterea sau demisia acestuia de la conducerea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei”, au explicat semnatarii moţiunii.

ADVERTISEMENT

Ministrul Ion Ștefan, acuzat de un fals de către cei din PSD

PSD îl acuză pe Ion Ștefan că și-a început mandatul cu „un fals”, fiind poreclit ministrul „Grindă” tocmai pentru acest fals.

În cazul domnului «Grindă» este vorba de un fals clar în acte publice, neanchetat încă de instituţiile abilitate, din motive greu de înţeles. Chiar în acest moment, pe site-ul Camerei Deputaţilor, la pagina deputatului Ion Ştefan pot fi consultate două declaraţii de avere cu un conţinut contradictoriu, dar care poartă aceeaşi semnătură a domnului ministru. Două declaraţii, în care acesta declară, pentru acelaşi imobil din municipiul Focşani, o suprafaţă diferită: 910 metri pătraţi în declaraţia din iunie 2019 şi 524 metri pătraţi în declaraţia din noiembrie 2019. Este un fals încă nelămurit prin declaraţiile publice ale ministrului”, au completat semnatarii moțiunii.

ADVERTISEMENT

Cei din PSD îl acuză pe ministru că în schema de reorganizare a MLPDA a scos din „schemă” Direcția de integritate și anticorupție a ministerului.

„De la o direcţie cu zeci de angajaţi responsabili cu implementarea Strategiei Naţionale Anticoruptie, atât în cadrul instituţiei, cât şi la nivelul întregii administraţii publice din România, structura anticorupţie a MLPDA s-a transformat într-un firav compartiment cu una sau două persoane angajate! Astfel, cei responsabili cu integritatea şi anticorupţia au devenit doar nişte umili subordonaţi ai şefilor numiţi politic de ministrul Ion Ştefan. Tocmai în acest sector, unde se derulează peste 15.000 de proiecte de lucrări publice, finanţate din bani publici, româneşti sau europeni, PNL şi ministrul «Grindă» au găsit de cuviinţă să reducă la minimum personalul şi resursele anticorupţie”, au concluzionat cei de la PSD.

ADVERTISEMENT

Ion Ștefan și-a angajat rudele în minister, lucru reproșat de semnatarii moțiunii

Ce mai gravă problemă semnalată de semnatarii moțiunii de cenzură e modul în care Ion Ștefan și-ar fi angajat rudele în sistem.

Sunt nu mai puţin de 26 de rude, rubedenii, cunoştinţe, pile şi relaţii ale ministrului «Grindă’ care au fost puse în funcţii şi sinecuri pe banii de la stat. Verişori, fini, cumetri, consilieri personali, foşti chelneri sau manichiuriste şi un întreg pomelnic de politruci din cercul de încredere al ministrului ‘Grindă’ au împânzit cu toţii structurile Ministerului Dezvoltării şi ale administraţiei publice centrale şi locale. În paralel cu implantarea în funcţii publice a cumetrilor şi pilelor sale, ministrul Ion Ştefan a declanşat o adevărată epurare politică în ministerul pe care îl conduce! Restructurarea trebuie să se facă în acord cu procedurile legale şi trebuie să aibă o motivare clară şi criterii obiective bine definite pentru deciziile de disponibilizare”, au concluzionat cei de la PSD.

ADVERTISEMENT

Ion Ștefan a refuzat să se prezinte la audierea din Parlament și și-a trimis secretarul de stat să dea explicații, motivând că se află în spital.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!