News

Ministrul Dezvoltării și-a pus în funcții importante mai multe rude. Nu au fost uitați nici apropiații din PNL

14.05.2020 | 21:59
Ministrul Dezvoltarii sia pus in functii importante mai multe rude Nu au fost uitati nici apropiatii din PNL
Ministrul Dezvoltării și-a pus în funcții importante mai multe rude. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a reușit în șase luni de când se află în fruntea instituției să-și pună în funcții importante mai multe rude.

Ministrul Dezvoltării și-a pus în funcții importante mai multe rude

Conform Adevărul, ministrul Dezvoltării a creat o aadevărată ”caracatiță” prin numirea mai multor rude sau prieteni din PNL în funcții importante la instituțiile statului.

ADVERTISEMENT

Primul care a ajuns la Bucureşti imediat după instalarea Guvernului Orban a fost finul său de cununie, Jan Florin Vasilache, un tânăr medic veterinar, uns consilier personal al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

El a acces la cabinetul ministrului direct din funcţia de consilier debutant la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea, fiind remarcat, probabil, pentru prezenţa constantă în campaniile electorale alături de naşul său.

ADVERTISEMENT

Și-a promovat nepotul în funcţia de director al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi

În luna februarie, Ion Ștefan a numit-o în funcția de director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pe Dorina Ștefan, soția vărului său primar.

Mai mult, se anunţă ca iminentă şi numirea soţului noii directoare APIA, adică vărul Nicolae Ştefan, la conducerea Centrului de Comandă al Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea.

ADVERTISEMENT

Cea mai controversată promovare este cea a nepotului său, Sergiu Marian Bordea, în funcţia de director al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, care are în subordine Fiscul şi vămile din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea, Brăila, Constanţa.

Până în luna aprilie, Bordea a fost un simplu inspector vamal. Soţia sa lucrează la una din firmele deputatului Ion Ştefan. Noul director al fiscului regional a candidat şi pe listele PNL din comuna Milcovul la alegerile din 2016.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii mai, un alt apropiat al ministrului a fost numit director la Regionala CFR Galaţi. Este vorba despre Sorin Mihăilescu, cumătrul lui Ion Ştefan, de asemenea membru PNL, care deţinuse până atunci funcţia de şef la Regulatorul de Circulaţie CFR Adjud.

Seria impunerii membrilor familiei sale în funcţii importante nu se va opri aici, iar ultima informație este că începând din 15 mai, Electrica Furnizare va avea un nou director, în persoana lui Ionuţ Lăţcan, nimeni altul decât vărul primar al soţiei ministrului Ştefan.

Iubitul celei mai fidele persoane din Focșani, director la DSP Vrancea

La capitolul prieteni din PNL, lui Ion Ştefan i se datorează numirea în funcţia de prefect al judeţului Vrancea a lui Gheorghiţă Berbece. Acesta a fost consilier parlamentar la cabinetul deputatului Ion Ştefan înainte de a ajunge reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prim-vicepreşedintele PNL Vrancea, Pompiliu Norocel Stroe, a fost şi el promovat cu ajutorul lui Ion Ştefan în funcţia de secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor, acolo unde l-a adus consilier personal pe Iulian Berbece, fiul prefectului, până atunci ajutor de şef de post la Poliţia din comuna Vulturu.

Dovadă că nimic nu mişcă în front la PNL Vrancea fără Ion Ştefan este şi promovarea controversată în funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, într-o perioadă atât de grea din punct de vedere epidemiologic, a lui Cătălin Bunghez.

Acesta este medic stomatolog într-o comună din Vrancea şi calitatea specială pentru care a fost onorat cu această funcţie are legătură cu faptul că este iubitul consilierei locale PNL, Ana Maria Laura Dimitriu, considerată la Focşani mâna dreaptă a ministrului.

Verișoara prefectului, numită director al Spitalului de Urgenţă din Focşani

Tot la DSP a fost numit şi un director adjunct cu carnet de partid, medicul stomatolog Dragoş Cozma, iar recentele concursuri organizate de instituţie pe stare de urgenţă s-au materializat cu angajarea a numeroşi membri PNL.

Politizare şi nepotism reprezintă şi numirea de doar o săptămână a stomatologului Elena Codruţa Neagu, verişoara prefectului Berbece, ca director al Spitalului de Urgenţă din Focşani, unitate unde este în evoluţie un focar COVID-19.

Alţi apropiaţi ai ministrului numiţi în funcţii de conducere sunt profesoara Daniela Marchitan, inspector general adjunct al IŞJ Vrancea, Nicu Tănase, preşedinte PNL Focşani şi consilier local la Focşani, numit director la Autoritatea Rutieră Română, Florin Nedelcu, consilier judeţean PNL, numit şef la Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Vrancea, Dan Emanuel Stoican, numit şef la Reprezentanţa Vrancea a Registrului Auto Român (RAR).

Numiri politice sunt şi cele de la Ocolul Silvic Focşani, unde a fost numit director Petrică Tudosă, la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, unde director este liberalul Cristi Mihai.

Într-o postare făcută pe Facebook în urmă cu o zi, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a anunțat că a dispus efectuare de restructurări masive în instituția pe care o conduce și peste 250 de oameni vor fi dați afară.

ADVERTISEMENT