Sport

Ministrul Eduard Novak, dezlănțuit pe Facebook în timpul cursei lui David Popovici: „Campionul nostru a câștigat!”. Video

Ministrul Eduard Novak și Comitetul Olimpic și Sportiv Român au avut reacții frumoase după ce David Popovici a devenit dublu campion mondial la Budapesta.
22.06.2022 | 22:45
Ministrul Eduard Novak dezlantuit pe Facebook in timpul cursei lui David Popovici Campionul nostru a castigat Video
Ministrul Eduard Novak, dezlănțuit pe Facebook în timpul cursei lui David Popovici. Sursă foto: eurosport.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul Eduard Novak a postat pe Facebook un filmuleț, în care a trăit la maximum finala de la 100 metri câștigată de David Popovici.

Ministrul Eduard Novak, dezlănțuit pe Facebook în timpul cursei lui David Popovici

Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, au avut reacții frumoase după victoria lui David Popovici de la Campionatul Mondial desfășurat la Budapesta.

ADVERTISEMENT

„Bravo, David! Cum se spune…extraordinar! Vă dați seama cu cine ne luptăm, în ce condiții?

Două medalii de aur, o țară întreagă trebuie să-l aștepte la aeroport! Eu voi fi acolo! Veniți și voi alături de noi! Campionul nostru a câștigat”, a spus Eduard Novak în filmulețul postat pe Facebook.

David Popovici a oferit un interviu eveniment pentru FANATIK, în care a vorbit despre dorințele sale pe plan profesional și personal.

ADVERTISEMENT

„David a scris istorie pentru sportul românesc!”

Și COSR a avut o postare emoționantă cu privire la victoria lui David Popovici: „Aur, David Popovici! Copilul minune al înotului mondial a ‘recidivat’ la Mondialele de la Budapesta. La 17 ani, David a devenit pentru a doua oară campion mondial, acum în proba probelor din înot, 100 m liber. 

David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afişat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă şi talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuţa şi a oprit cronometrul la 47:58”.

ADVERTISEMENT

„David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din ţara noastră care devine dublu campion mondial.

David este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur la probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la prima ediţie a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

ADVERTISEMENT

Felicitări antrenorului Adrian Rădulescu, omul care l-a descoperit şi l-a făcut mare pe David!

Visăm frumos, David! Bucuria asta a umplut sufletul românilor care te-au ‘adoptat’. Eşti inspiraţie, admiraţie şi motivaţie pentru orice sportiv care îşi doreşte să ajungă cel mai bun din lume!”, s-a mai arătat în postarea COSR.

ADVERTISEMENT