Sport

Ministrul Eduard Novak, discurs surprinzător: “Emma Răducanu ar fi ajuns la aceleaşi rezultate dacă s-ar fi născut în România”

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, este ferm convins că jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu (aflată în prezent pe locul 22 WTA) ar fi câștigat US Open și dacă ar fi crescut în România.
21.09.2021 | 20:09
Ministrul Eduard Novak discurs surprinzator Emma Raducanu ar fi ajuns la aceleasi rezultate daca sar fi nascut in Romania
ADVERTISEMENT

Oficialul român are gânduri mari în ceea ce privește tenisul de la noi din țară, în special cel rezervat persoanelor aflate în fotolii rulante. Totodată, Novak și-a exprimat părerea vizavi de recenta performanță a britanicei Emma Răducanu, învingătoare la US Open.

Ce a spus Ministrul Eduard Novak despre Emma Răducanu

Noi ne bucurăm că tatăl ei este român, dar Emma Răducanu a crescut altundeva. Normal că Emma Răducanu ar fi ajuns la aceleaşi rezultate dacă s-ar fi născut în România, a ajuns şi Halep, au ajuns şi alţii.

ADVERTISEMENT

Nu cred că în cazul Emma Răducanu a contat, la 18 ani, foarte mult partea financiară. Trebuie să recunoaştem că în proporţie de 70% e vorba de talent uriaş. La 18 ani cred că a jucat cu o asemenea lejeritate şi naturaleţe încât nu a fost o presiune asupra ei şi probabil de asta şi câştigat.

Cu cât înaintezi în vârstă aceste presiuni te apasă mai mult. Îmi doresc în continuare ca ea să joace cu aceeaşi lejeritate şi să obţină acelaşi tip de rezultate”, a mai spus Eduard Novak.

ADVERTISEMENT

Victorie la zero în primul meci al carierei

Emma Răducanu a jucat primul ei meci în circuitul ITF pe 24 martie 2018, când s-a impus cu un dublu 6-0 în fața japonezei Satsui Koike. Se întâmpla în primul tur al calificărilor pentru turneul de la Naijing (China, 15.000 de dolari premii totale).

În turneele WTA a debutat în acest an, mai precis la Nothingham (premii de 235.238 de dolari), unde a primit un wild-card din partea organizatorilor, fiind învinsă în runda de debut de compatrioata ei Harriet Dart cu 6-3, 6-4.

ADVERTISEMENT

Primul succes s-a consemnat la Wimbledon, unde a primit, din nou, un wild card. În primul tur a trecut de rusoaica Vitalia Diatchenko în două seturi, cu 7-6 (3), 6-2, ulterior a eliminat-o pe cehoaica Marketa Vondrousova cu 6-2, 6-4, iar în turul 3 a învins-o pe Sorana-Mihaela Cîrstea cu 6-3, 7-5. Drumul ei avea să se oprească în optimi, când a abandonat în meciul cu Ajla Tomljanovic, la scorul de 6-4, 3-0 pentru australiancă.

La turneul de la Chicago a ajuns până în finală, iar la US Open a câștigat trofeul, după ce a jucat zece meciuri (dintre care trei în calificări) în 18 zile și nu a pierdut niciun set. Ea le-a eliminat, printre altele, pe Mayar Sherif (câștigătoarea Winners Open 2021 de la Cluj-Napoca, turneu care a avut loc la începutul lunii august) în turul 3 al calificărilor, americanca Shelby Rogers în optimi, elvețianca Belinda Bencic în sferturi și grecoaica Maria Sakkari în semifinale.

ADVERTISEMENT

Vine Novak Djokovic în România?!

Ministrul a mai precizat că îl va invita pe liderul clasamentului mondial masculin, sârbul Novak Djokovic, la un eveniment în România, pentru a ajuta la sprijinirea jucătorilor de la noi din țară, aflați în fotolii rulante. „Ar fi o premieră să fie în România. Chiar ne-am gândit să facem un eveniment de caritate, un eveniment la care să-l invităm pe Djokovic, pentru sportivi cu dizabilităţi la tenis în căruciorul rulant.

Dacă tot avem acelaşi nume şi sunt fanul lui mă gândesc să îl invit. Cred că ar fi oportun să îl invit şi dacă reuşim să ajungem cu managementul lui la o schemă de eveniment frumos eu cred că ar veni.

Ne gândim la astfel de evenimente, dar îmi doresc şi la sfârşitul anului să organizăm Gala Sportului românesc”, a declarat Novak.

Ministrul face, însă, o confuzie. În cazul jucătorului sârb, Novak este prenumele.

ADVERTISEMENT