Sport

Ministrul Eduard Novak, gafă înainte de finala Cupei României! A felicitat Sepsi şi Csikszereda, dar a uitat de cei de la Voluntari. Replica primită la TV

Ministrul Eduard Novak a făcut o nouă gafă înainte de finala Cupei României. Ministrul Sportului a felicitat Sepsi şi Csikszereda pentru că au ajuns în finalele Cupei României, însă i-a omis pe cei de la Voluntari.
19.05.2022 | 15:21
Ministrul Eduard Novak gafa inainte de finala Cupei Romaniei A felicitat Sepsi si Csikszereda dar a uitat de cei de la Voluntari Replica primita la TV
Eduard Novak, ministrul Sportului, ţine un discurs. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
19-05-2022
16:09

Replica primită de Eduard Novak la TV

Narcis Răducan i-a dat o replică lui Eduard Novak, explicând ce înseamnă de fapt o astfel de gafă și a făcut o referire și la momentul neplăcut de la Campionatul Mondial de hochei pe gheață, când mai mulți jucători ai naționalei României au cântat imnul „Ținutului Secuiesc”:

„Să vă spun o chestie, am mulți prieteni din zona asta a țării, sunt oameni muncitori, foarte interesanți și am tot respectul pentru ei”.

„Totuși, eu nu vin aici la Digi, cu un tricou cu numele cofetăriei mele. Așa și ei, când reprezinți și îmbraci tricoul țării noastre, nu cânți alt imn decât al țării pe care o reprezinți. Când ți-au pus blugii și ești singur, poți să cânți ce vrei tu, au cântece frumoase.

Cred că ministrul Novak, care este un sportiv admirabil, trebuie să nu uite că reprezintă toți românii, deci nu poți să feliciți Sepsi și Voluntariului să-i urezi baftă. Una e ce faci la tine în sufragerie, alta e când reprezinți întreaga țară.

Și când eram la Târgu Mureș, fanii încurajau echipa și în română și în maghiară și era foarte ok. Bine, asta e cea mai mică problemă în România, dar sunt niște principii”, a mai spus Narcis Răducan, la TV DigiSport.

Eduard Novak a ieşit din nou la rampă cu declaraţii care pot agita spiritele înainte de finala Cupei României. Apele sunt deja învolburate în lumea sportului după scandalul în care a fost implicată echipa naţională de hochei a României a căror componenţi au cântat imnul Ţinutului Secuiesc la meciul cu Ungaria.

Ministrul Eduard Novak, gafă înainte de finala Cupei României! I-a lăudat pe cei de la Csikszereda şi Sepsi, dar a uitat de Voluntari

Ministrul Sportului a făcut o gafă înainte de finalele de Cupa României, care se vor disputa pe stadionul Giuleşti. Sepsi – Voluntari este finala de la seniori, deschisă de ultimul act al Cupei Elitelor U-19 între Sepsi şi Csikszereda.

ADVERTISEMENT

Eduard Novak i-a lăudat pe fotbaliştii din Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe pentru calificarea în finale, însă i-a omis pe cei de la FC Voluntari, calificaţi pentru a doua oară la rând în ultimul act al Cupei României:

“Sunt foarte mândru de fotbaliștii din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, pentru modul în care au demonstrat că seriozitatea și munca susținută reprezintă singura garanție a rezultatelor.

ADVERTISEMENT

“Un club pornit din visul a doi oameni, acum 11 ani, a reușit să obțină deja rezultate remarcabile în fotbal”

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe joacă astăzi Finala Cupei României cu FC Voluntari, cu șanse mari la titlu, iar în deschiderea finalei de seniori vor juca Finala Cupei Elitelor U19 AFK Csikszereda și, din nou, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Un club pornit din visul a doi oameni, acum 11 ani, a reușit să obțină deja rezultate remarcabile în fotbal, ceea de dovedește că singurele lucruri care contează sunt managementul eficient și seriozitatea. Le doresc tuturor mult succes și îi felicit pentru aceste performanțe”, este mesajul ministrului.

ADVERTISEMENT
Mesajul ministrului Eduard Novak
Mesajul ministrului Eduard Novak

În urmă cu câteva zile ministrul Sportului a refuzat să intoneze imnul naţional!

Mesajul a fost postat şi în limba maghiară, la fel ca şi toate mesajele pe care ministrul Sportului le postează pe reţelele de socializare.

În urmă cu câteva zile, Eduard Novak a fost implicat într-un alt scandal, după ce a refuzat în timpul unei emisiuni televizate de B1 TV să recite imnul naţional: “Deşteaptă-te, române!”.

ADVERTISEMENT

Când a fost provocat de realizatorul Dan Bucura să cânte imnul României, Eduard Novak a preferat să zâmbească fără să spună nimic, în timp ce moderatorul fredona versurile, aşteptându-se ca ministrul să continue după prima strofă.

ADVERTISEMENT