Sport

Ministrul Eduard Novak, mesaj special pentru Robert Glință. Ce i-a transmis după ce a fost aproape de o medalie în finala de la 50 de metri spate

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului a transmis un mesaj emoționant pentru Robert Glință după ce înotătorul a fost la șase sutimi distanță de o medalie la Campionatele Mondiale de Natație.
26.06.2022 | 09:25
Ministrul Eduard Novak mesaj special pentru Robert Glinta Ce ia transmis dupa ce a fost aproape de o medalie in finala de la 50 de metri spate
Robert Glință s-a calificat în 2 finale la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta. Sursă foto: Mediafax
ADVERTISEMENT

Robert Glință a terminat pe locul patru în finala de 50 de metri spate, iar înotătorul a explicat în exclusivitate pentru FANATIK care sunt sacrificiile pentru marea performanță.

Eduard Novak, mesaj emoționant pentru Robert Glință: „Cu siguranţă, în cariera ta urmează multe medalii strălucitoare!”

Ministrul Tineretului și Sportului a reacționat pe pagina sa oficială de Facebook imediat după finalul cursei de 50 de metri spate, în care Robert Glință a fost aproape de o mare surpriză.

ADVERTISEMENT

„Felicitări, Robert! Locul 4 este un rezultat minunat! Suntem mândri de tine, de faptul că ne-ai reprezentat cu onoare în două finale mondiale, alături de cei mai buni înotători din lume!”, și-a început oficialul discursul.

Eduard Novak îi prevede un viitor strălucitor lui Robert Glință: „Cu siguranţă, în cariera ta urmează multe medalii strălucitoare!

ADVERTISEMENT

Vom fi lângă tine pentru a ne bucura, de fiecare dată! Mult succes în continuare! Vă aşteptăm acasă!”, a notat ministrul Sportului, Eduard Novak, pe Facebook.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român salută prestația lui Robert Glință: „Al 4-lea în lume!”

Finala de 50 de metri spate a avut parte de deznodământ nebun, însă COSR consideră o performanță locul patru ocupat de înotătorul român: „Robert Glință, al 4-lea în lume! Bravoo, Robert! Înotătorul român a încheiat cursa de 50 m spate a Mondialelor de la Budapesta pe locul 4, cu timpul de 24.57, la egalitate cu grecul Apostolos Christou. Finala a avut parte de arbitraj video care s-a încheiat cu descalificarea americanului Ress, cel care terminase primul. 

ADVERTISEMENT

Titlul mondial a revenit deținătorului recordului mondial pe această distanță, Hunter Armstrong (SUA), cu 24.14. Italianul Ceccon și polonezul Masiuk au completat podiumul. Glință, elevul lui Luka Gabrilo, și-a încheiat evoluțiile la această ediție a Campionatelor Mondiale. Felicitări, Robert! Vin Europenele de la Roma! Succes, suntem mândri de tine!”.

David Popovici și Robert Glință vor avea parte de o primire de gală la Aeroportul Otopeni

David Popovii și Robert Glință vor reveni în România, duminică 26 iunie, iar cei doi vor fi așteptați de către fani, autorități și presă pe aeroportul Otopeni.

ADVERTISEMENT

Cei doi vor fi primiți la Salonul Oficial al Aeroportului ”Henri Coandă” în prezența Ministrului Sportului, Eduard Novak, dar și a altor înalți demnitari și reprezentanți ai MTS.

Cele două mari speranțe ale înotului românesc vor ateriza de la Budapesta la ora 21:05. David Popovici a decis să rămână alături de Robert Glință până la finalul competiției

ADVERTISEMENT