Sport

Ministrul Eduard Novak și-a adus aminte și de sportivii români: „Fenomenal acest David Popovici!”

David Popovici a devenit campion mondial la înot în proba de 200 de metri liber. Performanța istorică a românului a fost lăudată și de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.
20.06.2022 | 22:15
Ministrul Eduard Novak sia adus aminte si de sportivii romani Fenomenal acest David Popovici
Ministrul Eduard Novak și-a adus aminte și de sportivii români: „Fenomenal acest David Popovici!”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

David Popovici (17 ani) a scris istorie! Înotătorul este primul român care a reușit să devină campion mondial. După finală, sportivul de la CS Dinamo a primit și aplauzele lui Eduard Novak (45 de ani), ministrul Tineretului și Sportului.

Eduard Novak și-a amintit de sportivii români. Reacția ministrului Sportului după ce David Popovici a ieșit campion mondial

David Popovici a urcat pe prima treaptă a podiumului de la Budapesta după ce a stabilit un nou record mondial la juniori: 1:43.21! Pe locul al doilea s-a clasat sud-coreeanul Sunwoo Hwang (19 ani), cu 1:44.47, în timp ce poziția a treia a fost ocupată de britanicul Tom Dean (22 de ani), cu 1:44.98.

ADVERTISEMENT

Pentru Popovici urmează o nouă provocare și o nouă șansă să cucerească o medalie. Marți, 21 iunie, de la ora 10:30, noua senzație a natației mondiale va intra în competiție la proba de 100 de metri liber (seria a 10-a, culoarul 4).

„Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. 

ADVERTISEMENT

I-am transmis felicitările mele și cât de mândri suntem de el! Mulțumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în natație! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări și celor care îți sunt aproape și te ajută să zbori!”, a fost mesajul lui Eduard Novak, pe Facebook.

Reacție ciudată la finala Cupei României de fotbal

Performanța lui David Popovici i-a adus astfel aminte lui Eduard Novak și de sportivii români. Ministrul Tineretului și Sportului din România le-a lăudat pe Csikszereda și pe Sepsi OSK pentru calificarea în finalele Cupei Elitelor U19, respectiv Cupa României, dar a uitat de FC Voluntari, adversara covăsnenilor din ultimul act al „competiției surprizelor”.

ADVERTISEMENT

„Sunt foarte mândru de fotbaliștii din Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe, pentru modul în care au demonstrat că seriozitatea și munca susținută reprezintă singura garanție a rezultatelor.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe joacă astăzi Finala Cupei României cu FC Voluntari, cu șanse mari la titlu, iar în deschiderea finalei de seniori vor juca Finala Cupei Elitelor U19 AFK Csikszereda și, din nou, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Un club pornit din visul a doi oameni, acum 11 ani, a reușit să obțină deja rezultate remarcabile în fotbal, ceea de dovedește că singurele lucruri care contează sunt managementul eficient și seriozitatea. Le doresc tuturor mult succes și îi felicit pentru aceste performanțe”, a scris ministrul Sportului, pe Facebook, în ziua celor două finale.

ADVERTISEMENT