Sport

Eduark Novak se retrage! Ministrul Sportului a anunțat că renunță la sportul de performanță

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Sportului, a anunțat că se retrage din sportul de performanță, însă nu știe dacă această decizie va fi temporară sau definitivă.
16.12.2021 | 16:13
Eduark Novak se retrage Ministrul Sportului a anuntat ca renunta la sportul de performanta
Eduard Novak se retrage din sportul de performanță
ADVERTISEMENT

Eduard Novak este ministrul Sportului din decembrie 2020. Acesta este campion și triplu vicecampion paralimpic la ciclism.

În carierea de sportiv profesionist, Novak a adunat 15 ani de patinaj viteză și 23 de ani de ciclism.

ADVERTISEMENT

Ministrul Eduard Novak și-a anunțat retragerea din sportul de performanță

Eduar Novak susține că își dorește să fie implicat sută la sută în dezvoltarea proiectului „Strategia Națională pentru Sport”, astfel că a decis să retragă, cel puțin pentru o perioadă, din sportul de performanță.

„Cel mai important lucru este să mă concentrez pe Strategia Națională pentru Sport, așa că, după 15 ani de patinaj viteză și 23 de ani de ciclism, am decis să mă opresc pentru o perioadă din activitatea competițională.

ADVERTISEMENT

2022 poate fi un an crucial, iar prioritatea mea absolută este acest proiect, care are nevoie de toată atenția și implicarea.

Poate fi o retragere temporară sau definitivă, nu știu încă. O iau așa, pas cu pas, poate durerea deciziei va fi mai ușoară. Nu-mi pot încă imagina viața fără competiții, fără antrenamente.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost existența mea atâția ani și nu cred că există ceva care să poată compensa împlinirea pe care am simțit-o. Unele dintre cele mai frumoase și mai grele momente din viața mea au fost legate de sportul de performanță.

Cu siguranță, aș fi putut să fac multe lucruri mult mai bine, dar important este că am atins tot ce mi-am dorit.

ADVERTISEMENT

Am rămas alături de sport 100% și ca președinte de federație, și acum, ca ministru, și cred că aceasta trebuie să fie calea normală de a reda viitorilor sportivi experiența și cunoștințele pe care le-am acumulat.

Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, începând de la prima antrenoare, toți antrenorii care au urmat, familie, sponsori etc.

Îi rog să rămână alături în continuare, în acest proiect frumos: reclădirea destinului sportului românesc prin Strategia Națională pentru Sport”, se arată în mesajul postat de Eduard Novak, pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: