ADVERTISEMENT
News

Ministrul Educației, anunț clar despre redeschiderea școlilor! „Guvernul vrea 8 februarie”

Autor: Alexandru Năstase | 12.01.2021 | 13:03
Ministrul Educației, anunț clar despre redeschiderea școlilor! „Guvernul vrea 8 februarie”
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu a explicat când vrea Guvernul să fie redeschise școlile. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a făcut un anunț clar despre redeschiderea școlilor! Acesta a transmis că Guvernul vrea ca acest lucru să aibă loc, în format fizic, pe 8 februarie.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, decizia decizia finală va fi comunicată „până la finalul lunii ianuarie, cu o săptămână înaintea începerii cursurilor”, pe baza evoluției pandemiei COVID-19.

„Un lucru este sigur. Cele trei săptămâni rămase din semestrul I se vor derula online. Semestrul I va fi încheiat online.

Ce spune ministrul Educației despre redeschiderea școlilor!

La 8 februarie, se restrânge dreptul ministrului educației de a introduce în sistemul online școala românească.

ADVERTISEMENT

Este o dovadă că Guvernul dorește deschiderea școlii în format fizic în data de 8 februarie, dată planificată pentru începutul celui de-al doilea semestru Sigur, acest lucru se va putea face în funcție de evoluția epidemiologică.

După vacanța de iarnă vom avea 14 zile pentru a vedea care sunt efectele la nivelul ratei de infectare.

De aceea am spus că în ultima decadă din ianuarie vom avea o decizie referitoare la cum se deschide școala în semestrul II Totul va fi decis, responsabil, de către decidenții din Sănătate și Educație pe baza evoluției pe care o vom vedea în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Mai mult ca sigur, o decizie în acest sens va fi luată și în funcție de disponibilitatea la vaccinare a cadrelor didactice. Mulți dintre profesori au spus pas până acum.

„M-am angajat să dăm un răspuns părinților privind forma de începere a celui de-al doilea semestru până la finalul lunii ianuarie, cu o săptămână înaintea începerii cursurilor Va conta în decizie și răspunsul pe care îl vom primi vineri, cu privire la disponibilitatea de vaccinare(…)

ADVERTISEMENT

Nu am un glob de cristal, nu am nici competențe epidemiologice, nu îmi voi depăși limita de competență și vă voi spune ce v-am spus; decizia va fi luată în mod responsabil, cu cei care au competență. Un răspuns din partea mea ar însemna o inducere a unei confuzii și a unor false așteptări. Nu voi face acest lucru”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!