News

Ministrul Educaţiei, anunţ despre Bacalaureat şi Evaluarea Naţională: Nu vom avea teste grilă”

03.09.2019 | 15:50
Ministrul Educatiei anunt despre Bacalaureat si Evaluarea Nationala Nu vom avea teste grila

Daniel Breaz, ministrul interimar al Educaţiei a făcut un anunţ despre Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. Acesta a transmis că noul an scolar care incepe săptămâna viitoare, mai exact în data de 9 septembrie nu va aduce schimbari in privinta examenelor pe care le vor sustine elevii. “Nu vom merge pe modificari din punct de vedere al tipului de examen ce va fi dat atat la evaluarea nationala, cat si la bacalaureat. Se va merge pe aceleasi chestiuni clasice.

Ministrul Educaţiei, anunţ despre Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

Sunt, intr-adevar, discutii vis-a-vis de modul in care se desfasoara un anumit examen, ca e mai bine, ca e mai putin bine sa mergem cu un test grila. Chiar daca poate unii dintre elevi la un moment dat ar prefera un test grila s-ar putea trezi cu foarte multe suprize vis-a-vis de testul respectiv. Nu inseamna ca daca un examen este conceput a fi de tip grila ar fi mai simplu decat un examen clasic”, a declarat Daniel Breaz pentru hotnews.ro.

“Sunt anumite materii la care trebuie sa-i lasi elevului sa-si arate creativitatea, sa se exprime liber, sa vedem fiecare ce poate, sa vedem modul in care raspunde la o anumita intrebare. La un test grila te duci destul de tehnic, bifezi niste raspunsuri chiar daca tu in spatele testului respectiv ai facut niste rezolvari pe ciorna”, a completat ministrul interimar.

Ministrul Educaţiei, anunţ despre Bacalaureat şi Evaluarea Naţională Daniel Breaz
Daniel Breaz nu este de acord cu introducerea testelor grilă. Sursa foto – facebook

A fi sau a nu fi teste grilă

Discuția despre reintroducerea testelor grilă a pornit încă de acum un an de zile. Ba chiar, la un moment dat modele de subiecte care includeau si astfel de testări, au fost publicate online, insa ulterior acestea au fost scoase de pe site. Vă reamintim că acestea au fost eliminate de aproape zece ani. De remarcat că Daniel Breaz a vorbit si despre programa scolara prea incarcata, dar nu și-a dus ideea până la capăt.

Ministrul interimar al Educației a afirmat că trebuie eliminate materiile “care sunt in plus”, însă nu a detaliat cum se va face acest lucru sau cand se va putea realiza acest lucru. Și nici nu a nominalizat.