News

Ministrul educației anunță că aproape 70% dintre profesori sunt imunizați: „Am solicitat tuturor școlilor să afișeze proporția angajaților vaccinați”

Sorin Cîmpeanu a anunțat că aproape 70% dintre profesori sunt imunizați.
29.10.2021 | 18:13
Ministrul educatiei anunta ca aproape 70 dintre profesori sunt imunizati Am solicitat tuturor scolilor sa afiseze proportia angajatilor vaccinati
ADVERTISEMENT

Ministrul educației a vorbit despre numărul cadrelor medicale care s-au vaccinat. Astfel, acesta a precizat că procentul a depășit 66 %.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, declarații despre profesorii vaccinați

Totodată, Sorin Cîmpeanu a precizat că a cerut ca toate inspectoratele și toate școlile să afișeze pe site-urilor lor numărul angajaților care s-au imunizat împotriva noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Ministrul a motivat această decizie spunând că părinții au dreptul să știe aceste lucruri, deoarece copiii lor merg la acele școli.

„Astăzi am solicitat tuturor inspectoratelor școlare și școlilor să afișeze pe site-urile proprii proporția angajaților vaccinați. Cu respectarea deplină a GDPR – raportări numerice și procentuale.

ADVERTISEMENT

Fiecare părinte este îndreptățit să știe care este ponderea angajaților care intră în contact cu elevii”, a transmis ministrul.

Câți profesori s-au vaccinat în România

Situația profesorilor vaccinați din România arată că sunt circa 70% dintre aceștia care au decis să se imunizeze, conform datelor de la ministrul educației.

ADVERTISEMENT

„Acum la 40 de zile am finalizat o centralizare și pot să vă spun că dacă în preuniversitar aveam puțin peste 155 mii angajați vaccinați, astăzi avem aproape 177.000.

Deci în ultimele 40 de zile, în preuniversitar 22.000 de angajați s-au vaccinat, altfel spus, o medie de 500 persoane pe zi vaccinate angajați în sistemul de învățământ.

ADVERTISEMENT

Raportat la învățământul preuniversitar – personal didactic, titular, inclusiv nedidactic și didactic auxiliar, este un procent de 66,5% (era 58% la ultima raportare).

Coroborat cu rată de vaccinare din învățământul universitar, care oricum era mai mare, nu am reușit să centralizăm, dar dacă mergem pe 76,5% universitar pot să vă spun că astăzi rată de vaccinare în rândul personalului din învățământ este de aproape 70%”, a transmis ministrul, la Hotnews.

Câți elevi s-au vaccinat, conform ministrului educației

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre numărul copiilor care s-au vaccinat. Astfel, pentru categoria de vârstă de la 12 la 15 ani este vorba despre un număr de circa 80.000 de copii imunizați împotriva virusului Sars-Co-V-2.

În ceea ce privește tinerii de peste 16 ani, până la 19 ani, cifra vaccinaților este de 223.000. Un calcul matematic simplu ne arată că sunt 303.000 elevi vaccinați în țara noastră.

„Este vorba de aproape 80 mii elevi din categoria de vârstă 12-15 ani. În urmă cu 15 zile aveam puțin peste 51.000.

Iar în rândul 16-19 ani, numărul este de 223.000. În total, avem 303.000 elevi vaccinați, astăzi avem peste 25% elevi vaccinați”, a spus ministrul interimar al educației.

ADVERTISEMENT