Ministrul Educaţiei anunţă schimbări la examene. Reguli noi pentru contestaţii

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
25/07/2016, 11:57
Ministrul Educaţiei anunţă schimbări la examene. Reguli noi pentru contestaţii

Elevii vor putea obţine notele pe care le merită la examene. Ministrul Educaţiei a anunţat că va renunţa la reglementarea privind pragul de 0,5 pentru modificarea notei de la examenele naţionale, după contestaţie.

Astfel, nota obţinută după contestaţie va fi luată în considerare chiar dacă diferenţa faţă de nota iniţială este mai mică de 0,5 puncte.

„Am luat decizia ca, pentru examenele viitoare, să renunţăm la reglementarea de a limita şansele elevilor, prin neacordarea punctajului meritat, dacă nu este egal, sau nu depăşeşte 0,5 puncte. La finalul lunii august, după un dialog public pe care mi-l doresc consistent, vom emite metodologiile de examen pentru anul şcolar 2016 – 2017, care să aducă o abordare sistemică pentru toate concursurile şi examenele naţionale, nu doar pentru cel de Bacalaureat. Îmi doresc ca efortul să fie recunoscut şi orice punctaj să poată fi îmbunătăţit, dacă e cazul, în favoarea elevului”, a anunţat ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, pe Facebook.

Decizia ministrului vine după ce preşedintele Consiliului Naţional (CNE), Horia Oniţa, a declarat că vrea să depună plângere, după ce, în urma contestaţiei la Limba şi literatura română, nota după reevaluare nu i-a fost luată în considerare, întrucât diferenţa faţă de nota iniţială era mai mică de 0,5 puncte. Mai exact, elevul a primit iniţial nota 9,25, iar după contestaţie, nota a devenit 9,60.

„Mă consider vătămat în drepturi şi voi chema în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru că au refuzat să îmi admită contestaţia, în mod vădit discriminatoriu prin stabilirea unui prag nejustificat de 0.5 pentru modificarea notei. Îi invit pe toţi cei care vor să se alăture acestui demers să îmi spună, am auzit că sunt deja”, a scris preşedintele CNE, Horia Oniţa pe Facebook.

Sursă: www.libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Nicolae Dică se teme înainte de FCSB – Sepsi. “Echipă agresivă!” Ce zice de Mihai Roman şi Alexandru Stan

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×