ADVERTISEMENT
News

Ministrul Educaţiei, chemat în instanţă. Trebuie să răspundă în fața judecătorilor pentru declarațiile făcute

Autor: Cerasela Stafie | 25.03.2021 | 17:04
Ministrul Educaţiei, chemat în instanţă. Trebuie să răspundă în fața judecătorilor pentru declarațiile făcute
Ministrul Educaţiei, chemat în instanţă. Trebuie să răspundă în fața judecătorilor pentru declarațiile făcute Colaj: Fanatik

Ministrul Educaţiei a fost chemat în instanţă. Acesta trebuie să răspundă în fața judecătorilor pentru declarațiile făcute.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a explicat, la finalul unei conferințe de presă, că a fost chemat la tribunal de profesorul vizat de declarațiile sale în scandalul de la Școala 164 din Capitală. Demnitarul a considerat că sancțiunea primită de respectivul cadru didactic a fost una prea blândă.

La vremea respectivului scandal, Cîmpeanu a declarat că astfel de profesori nu au ce căuta în învățământ. El a precizat că nu găsește o explicație pentru gestul respectiv.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educaţiei, chemat în instanţă. Trebuie să răspundă în fața judecătorilor pentru declarațiile făcute

„Mă grăbesc la tribunal pentru că în calitate de ministru al Educației am îndrăznit să apreciez public că Ministerul Educației nu tolerează măsuri disciplinare inadecvate care se constituie în adevărate abuzuri asupra elevilor. Asta a fost declarația publică,” a spus Sorin Cîmpeanu.

„În școala 164, la un moment dat un profesor a fotografiat niște elevi de clasa a II-a în vestiare pe culoarul care ducea către toaletă. Le-a fotografiat pretinzând că este o măsură de cercetare disciplinară”, a amintit el.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației subliniază că acest comportament este considerat inadecvat: „am considerat inadecvat acest comportament, m-am pronunțat ca atare, a fost demarată o cercetare cu sancțiune de 10 la sută din salariu pe trei luni, am apreciat că este o sancțiune mult prea blândă, iar acum mă duc în instanță să răspund pentru declarațiile pe care le-am făcut în calitate de ministru”.

„Apreciem punctele de vedere ale întregii societăţii, ale tuturor partenerilor, însă în această zi de Bună Vestire vă dau şi o veste, unul singur îşi asumă răspunderea, unul singur va plăti cu funcţia, cu imaginea şi va plăti şi în instanţă dacă lucrurile nu ies bine. În rest, toţi ceilalţi suntem egali şi ne exprimăm opinii care sunt foarte importante şi de care trebuie să ţinem seama, ” a încheiat el.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, în calitate de ministru al Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, declara, la data de 5 octombrie 2015, că astfel de oameni nu au ce căuta în învățământ: „îmi pare rău că trebuie să spun deschis: astfel de persoane nu au ce căuta în învăţământul românesc, iar exemplele pe care noi, ministerul, trebuie să le dăm trebuie să fie ferme. (…)”

„Un caz absolut regretabil la Şcoala 164. Profesorul de educaţie fizică a recunoscut fapta, dar mai trist este că a şi explicat că ar fi vrut să fie o ameninţare pentru a-i disciplina pe copii. Nu văd legătura între o astfel de faptă şi disciplină. Iar, pe de altă parte, nu înţeleg cum mai există în sistemul de învăţământ românesc profesori care ameninţă,”  a adăugat el, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!