News

Ministrul Educației, declarații despre anul școlar 2021-2022: „Vor fi avantaje pentru cei vaccinați”

Ministrul Educației, declarații despre anul școlar 2021-2022. Iată ce a spus acesta.
19.08.2021 | 20:27
Ministrul Educatiei declaratii despre anul scolar 20212022 Vor fi avantaje pentru cei vaccinati
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a făcut noi precizări despre noul an școlar care va începe de la toamnă. De asemenea, el a clarificat faptul că nu vor exista dezavantaje pentru cei nevaccinați.

Sorin Cîmpeanu, declarații despre anul școlar 2021-2022

În schimb, cei care s-au imunizat împotriva COVID-19 vor avea parte de unele avantaje, a recunoscut ministrul. Totuși, acesta nu a precizat care vor fi aceste diferențieri făcute, ci s-a limitat la a spune că acestea vor exista.

ADVERTISEMENT

„Nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați, niciun fel de restricții, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinați.

Toate ipotezele nu dezavantajează persoanele nevaccinate, indiferent că vorbim de elevi sau de cadre didactice, dar în mod firesc cei vaccinați vom vedea ce avantaje au cei vaccinați în aceste scenarii”, a spus Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doar o zi, ministrul spunea că este posibil ca elevii care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus ar putea fi trimiși acasă, unde să facă ore online, în cazul în care în grupul de elevi din clasă se ivește un caz confirmat cu coronavirus.

Ce se va întâmpla în noul an școlar

Dacă anul trecut școlile se închideau la un anumit prag al ratei de infectare, iată că acum propunerea este ca acestea să funcționeze până la un prag mai ridicat.

ADVERTISEMENT

Astfel, elevii vor putea să meargă la cursuri chiar și dacă în localitatea lor numărul de cazuri este destul de ridicat, iar incidența este una mare.

„Până acum, știți foarte bine că erau scenariile deja cunoscute, școlile rămâneau deschise până când localitatea atingea pragul de 1 la mie rată de infectare.

ADVERTISEMENT

Există propunerea de ridicare a acestui nivel până la care școlile rămân în totalitate deschise”, a mai spus ministrul Educației, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Și în cadrul unei conferințe de presă de miercuri, ministrul a confirmat că există mai multe ipoteze în ceea ce privește anul școlar 2021-2022.

De asemenea, el a spus că toată lumea va trebui să poarte mască la școală, chiar dacă este vorba și despre persoane vaccinate.

Vor fi organizate și întrevederi cu părinții în școli, la care vor participa și reprezentanții ai Direcției de Sănătate Publică, pentru ca acestora să le fie expuse avantajele vaccinării.

ADVERTISEMENT