News

Ministrul Educației demisionează din funcție dacă școlile devin focare Covid după redeschidere

15.01.2021 | 20:28
Ministrul Educatiei demisioneaza din functie daca scolile devin focare Covid dupa redeschidere
ADVERTISEMENT

Redeschiderea școlilor pe 8 februarie, când începe semestrul al doilea, l-ar putea determina pe ministrul Educației să demisioneze din funcție. Într-un interviu acordat recent, Sorin Cîmpeanu nu s-a sfiit să declare că ar recurge la acest gest în cazul în care unitățile de învățământ ar deveni focare de coronavirus.

Eu sunt cel mai ușor de desprins. Cu siguranță îmi dau demisia, cu precizarea că dacă această demisie însănătoșește o parte a populației, cu atât mai fericit sunt ”, a afirmat oficialul  pentru Hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, ministrul Sănătății anunță că decizia nu este „bătută în cuie”. Totul depinde de numărul pacienților Covid internați în secțiile de Terapie Intensivă, care nu trebuie să depășească pragul de 1.500, dar și de bilanțurile deceselor, respectiv cazurilor de îmbolnăvire raportate zilnic.

Ministrul Educației va demisiona în cazul în care școlile vor deveni focare Covid

Da, sigur că demisionez, eu am declarat din prima zi de ministru că voi fi cu mandatul pe masă. Eu sunt cel mai ușor de desprins, în primul rând că am declarat public din prima zi.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță îmi dau demisia Cu precizarea că dacă această demisie însănătoșește o parte a populației, cu atât mai fericit sunt”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Motivele pentru care decizia de redeschidere a școlilor ar putea fi revizuită

În altă ordine de idei, ministrul Educației, Vlad Voiculescu nu exclude posibilitatea ca decizia de redeschidere a școlilor din 8 februarie, când începe semestrul al doilea, să fie revizuită, în funcție de numărul pacienților Covid internați în secțiile de Terapie Intensivă. Totodată, în calcul vor fi luate și bilanțurile deceselor, respectiv cazurilor de îmbolnăvire raportate în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

În momentul ăsta, astăzi, avem o mie și un pic de cazuri în ATI. Dacă numărul va crește semnificativ, dacă va ajunge la 1.500 e deja mult, peste capacitatea noastră actuală, atunci cu siguranță vom lua în calcul revizuirea deciziei (n.r. de redeschidere a școlilor).

Și sunt câteva informații: odată vorbim de testare, de cazurile confirmate, apoi vorbim despre cazurile în ATI și cazurile din secțiile din spital, o parte din cazurile din spital sunt deja grave și apoi vorbim de decese.

ADVERTISEMENT

Ultimele două sunt cât decât cifre certe, dacă la testare putem discuta și sunt de acord că ar fi bine să testăm mai mult și facem asta, aranjăm lucrurile în așa fel încât să testăm mai mult și să raportăm mai bine ca să avem imagine cât mai clară, celelalte două sunt cifre pe care ne putem baza”, a explicat Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT