News

Ministrul Educației, ultimele precizări despre Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Totul despre măsurile de protecție și cursurile de pregătire

27.05.2020 | 21:51
Ministrul Educatiei ultimele precizari despre Evaluarea Nationala si examenul de Bacalaureat Totul despre masurile de protectie si cursurile de pregatire
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Monica Anisie, a venit, miercuri seara, cu ultimele precizări legate de Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, după ce a fost publicat calendarul examenelor.

Ce spune Ministrul Educației despre Evaluarea Națională și Bacalaureat

Monica Anisie, Ministrul Educației, a vorbit, miercuri seara, la Digi24, că Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat se vor desfășura conform calendarului publicat de minister. În plus, toți elevii care se vor prezenta la examene vor primi măști de protecție.

ADVERTISEMENT

„Ministerul Educației se află în plină procedură de achiziții de măști, se va asigura transportul măștilor către inspectoratele școlare până vineri.

Am elaborat toate metodologiile, calendarele sunt publicate, se va susține și evaluarea națională și examenul de Bacalaureat”, a anunțat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Sănătății, înscrierile pentru cele două tipuri de examene se pot face și online.

Profesorii, obligați să țină cursurile de pregătire chiar și cu un singur elev

„Pot trimite prin email cererea de înscriere sau pe fax, dar poate merge și elevul să depună cererea. Părintele este cel care decide dacă va participa elevul după ce evaluează starea de sănătate acestuia, dar și riscurile din familie”, a mai spus Monica Anisie, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a vorbit și despre cursurile de pregătire pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, la care elevii pot participa și în școli, iar din estimările de până acum se așteaptă ca peste jumătate dintre elevi să vină la cursurile ținute în unitățile de învățământ.

„Este vorba despre decizia elevilor, dacă un singur elev își dorește să vină la școală, profesorii trebuie să vină chiar și pentru un singur elev, dar profesorul trebuie să realizeze pregătirea și cu ceilalți elevi”, a mai precizat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT

Monica Anisie a vorbit și despre următorul an școlar și spune că sălile pline cu elevi vor fi istorie.

„La acest moment nu ne mai putem întoarce la sălile pline cu elevi. Este clar că trebuie să luăm măsuri de la toamnă pentru a reduce numărul de copii la clasă.

Rămâne de văzut și în funcție de evoluția epidemiologică în România”, a mai spus Monica Anisie, la Digi24.

ADVERTISEMENT