News

Ministrul Educației, veste extrem de importantă pentru elevi și părinți. Câți angajați din învățământ s-au vaccinat până acum

22.04.2021 | 22:21
Ministrul Educatiei veste extrem de importanta pentru elevi si parinti Cati angajati din invatamant sau vaccinat pana acum
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a oferit joi, la Digi24, o veste extrem de importantă referitoare la progresul campaniei de vaccinare în rândul angajaților din domeniul educației, explicând câte persoane au trecut până acum printr-un demers de imunizare, în contextul apropierii redeschiderii școlilor.

În urmă cu câteva zile, ministrul a declarat că predarea online va continua să existe chiar și după ce vom trece peste pandemie.

ADVERTISEMENT

Rafila a declarat că soluția găsită de Cîmpeanu de a acorda o lună de vacanță elevilor, între 4.04 și 02.05, în contextul creșterii ratei de infectare, este una de compromis.

Sorin Cîmpeanu, veste foarte importantă pentru părinți și elevi. Câți angajați din învățământ s-au vaccinat

“Vaccinarea trebuie să rămână un act voluntar. Măsurile de distanțare socială plus testarea, un element foarte important, insistăm pe posibilitatea de testare a elevilor cu simptome specifice, ne ajută să ținem sub control epidemia. 

ADVERTISEMENT

Singurul lucru care ne ajută să rezolvăm problema este vaccinarea. Am fost somați imperativ, avem sute de mesaje pentru a întrerupe campania de informare referitoare la vaccinare.

Suntem datori să promovăm încrederea în sistemul medical, în progresul științei și nu vom opri această campanie.

ADVERTISEMENT

Sunt aproape 153.000 de angajați vaccinați din 350.000. De circa două săptămâni progresele sunt foarte lente, încercăm să ne mobilizăm.

Fiecare școală trebuie să desemneze o persoană care să acorde sprijin tehnic persoanelor care vor să se înscrie în platforma de vaccinare, sunt mulți colegi care au dificultăți, nu doar în mediul rural. Nu îmi pot explica reticența, nu înțeleg de ce există”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Cîmpeanu: “Sperăm că anul 2021-2022 va fi deschis în condiții normale”

“Am propus ca în scenariul roșu, elevii din clasele a opta și a douăsprezeceva să vină la școală în efective complete. Dacă situația epidemiologică ne va permite, vom veni și cu alte propuneri, ca mai mulți elevi să vină la școli.

Cu toții sperăm într-o deschidere în condiții de normalitate a anului școlar 2021-2022, sunt mai multe lucruri care ne îndreptățesc să credem asta: în primul rând, atingerea acelui număr de persoane vaccinate, pronosticat de către guvernul României.

Cu toate acestea, pentru orice eventualitate, vom introduce în contractele școlare modalitatea de predare și examinare folosind metodele online, pentru a avea aceste lucruri stipulate clar de la început, dacă va fi cazul”, a adăugat Ministrul Educației.

ADVERTISEMENT