News
notix pixel id

Ministrul Energiei, anunțuri importante pentru bucureșteni. Ce se va întâmpla cu facturile

Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a oferit luni, la Digi24, mai multe anunțuri importante pentru bucureșteni, explicând ce se va întâmpla cu facturile la energie electrică și gaz.
18.10.2021 | 22:19
Ministrul Energiei, anunțuri importante pentru bucureșteni. Ce se va întâmpla cu facturile
Ministrul Energiei, anunțuri importante pentru bucureșteni. Ce se va întâmpla cu facturile foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul a anunțat ce prețuri vor plăti românii la facturile de energie electrică și gaze naturale, în urma plafonării măsurilor de compensare și plafonare.

Legea consumatorului vulnerabil va intra în vigoare de la 1 noiembrie, ceea ce va determina compensarea facturilor pentru milioane de români.

Ministrul Energiei, anunțuri pentru bucureșteni. Ce se întâmplă cu facturile la curent și gaz

“Vă pot spune fără să vă dau cifre este că prețul cu care cumpără Elcen este sub prețurile de care am discutat eu. Gigacaloria livrată de Elcen era 119 lei, la bucureștean ajungea la peste 500 de lei, primăria dădea o subvenție de 275 de lei, cetățeanul plătea tot cam atât.

ADVERTISEMENT

Problema este că subvenția dată de către primărie nu ajungea sau ajunge foarte târziu și s-au acumulat datorii de la Termoenergetica către Elcen.

Prețul gigacaloriei este fixat de Consiliul General, iar Elcen ia gaz la cel mai bun preț din România, pentru că Elcen a negociat prețul gazului încă din august, față de alți producători.

ADVERTISEMENT

Rețeaua de termoficare este făcută ciur, s-au încercat, s-au făcut reparații, sper ca pierderile să fie mai mici în urma acelor reparații, dar prețul este fixat de Consiliul General al Bucureștiului.

Va fi o iarna destul de grea pentru bucureșteni din punctul de vedere al confortului termic, al căldurii caloriferului, nu îmi dau seama dacă pierderile au fost reduse sau nu.

ADVERTISEMENT

Eu cred că în anumite locuri la capete de coloană va fi mai greu, dar poate nu ar fi rău să aveți o discuție despre București cu cei de la Termoenergetica și cu primarul general al Capitalei.

Consumul unui apartament din București ar trebui să se încadreze în acea plajă de consum, vrem să ajutăm undeva la 14-15 milioane de români, mai mult de 70% dintre români vor beneficia de acest ajutor”, a declarat Virgil Popescu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Vești bune pentru români. Cât vor plăti pentru consumul de gaz

“Vești bune pentru milioane români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut.

Asta după ce am adoptat măsuri de compensare și plafonare ale prețului la energie și gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetățeni să treacă cu bine peste această iarnă. Românii nu trebuie să facă absolut nimic decât să își monitorizeze consumurile”, scrie Virgil Popescu printr-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ministrul a anunțat faptul că grila de consum a fost mărită, explicând că nu mai este la  “200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranță”, a adăugat Popescu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri