News

Ministrul Finanțelor, anunț îngrijorător despre salarii și pensii: ”Vor avea un semn de întrebare asupra lor”

23.04.2020 | 07:53
Ministrul Finantelor anunt ingrijorator despre salarii si pensii Vor avea un semn de intrebare asupra lor
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a făcut un anunț îngrijorător în ceea ce privește salariile și pensiile și a precizat că totul depinde de execuția bugetară. Sursă foto: INQUAM_Photos George Calin
ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a făcut un anunț îngrijorător în ceea ce privește salariile și pensiile și a precizat că totul depinde de execuția bugetară.

Ministrul Finanțelor, anunț îngrijorător despre salarii și pensii

Conform Agerpres, ministrul Economiei a anunțat la Realitatea Plus că execuţia bugetară este foarte importantă şi, dacă aceasta nu este bună, vor exista probleme cu plata salariilor și a pensiilor.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a ținut să precizeze că majorarea pensiilor în luna septembrie este cuprinsă în buget, dar precizat că totul va depinde de execuţia bugetară: ”La pensii sunt două elemente pe care le luăm în calcul. Am cuprins în buget creşterea pensiilor, pentru că era legislaţia în vigoare”.

”În acelaşi timp, totul depinde de execuţia bugetară. Vom vedea cum va fi situaţia atunci. Acum două luni nu ştiam că o să avem un deficit de 6,7% în această perioadă. Avem un deficit, trebuie să-l finanţăm”, a menționat ministrul.

ADVERTISEMENT

Ministrul nu agrează o creștere sau o scădere a taxelor imediat după ieșirea din criză

Cîțu a declarat că la rectificare nu s-au luat bani de la pensii, dar a spus că toate cheltuielile au un semn de întrebare asupra lor pentru că dacă execuţia bugetară nu este bună, investiţiile vor avea de suferit.

”La plata salariilor va fi o problemă. Plata pensiilor care sunt azi va avea o problemă, dacă avem o execuţie proastă. Deci, execuţia bugetară este foarte importantă pentru a plăti cheltuielile pe care le avem azi”, a afirmat ministrul.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu a menționat faptul că o creștere sau o scădere a taxelor imediat după ieșirea din criză ar însemna o greșeală și crede că cel mai bun lucru este să fie păstrat un echilibru.

”Ar fi o greşeală fatală pentru o economie ce vine după criză. Ar fi o greşeală foarte mare să creşti taxele. În acelaşi timp, ar fi o greşeală foarte mare şi să le scazi, pentru că ai nevoie şi de venituri la buget. Trebuie să păstrezi echilibrul”, a declarat el.

ADVERTISEMENT

Florin Cîţu a afirmat că România este pregătită pentru criza financiară care va urma pandemiei de coronavirus şi spune că rezultatele privind încasările din taxe şi impozite sunt mai bune decât se aştepta în această perioadă de criză.

ADVERTISEMENT