News

Ministrul finanțelor anunță că salariul minim crește ”cu siguranță”. Cât vor primi românii de la 1 ianuarie

Adrian Câciu, ministrul finanțelor, vine cu vești bune pentru milioane de români. Acesta anunță că salariul minim crește ”cu siguranță” de la 1 ianuarie 2023.
23.11.2022 | 23:59
Ministrul finantelor anunta ca salariul minim creste cu siguranta Cat vor primi romanii de la 1 ianuarie
Ministrul finanțelor, Adrian Câciu, mesaj pentru români: ”Cu siguranță salariul minim o să fie de 3.000 de lei”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prima zi a anului viitor va aduce creșteri importante de venituri în România. Pe lângă pensii și alocații, se majorează și salariul minim brut pe economie.

Ministrul finanțelor, Adrian Câciu, mesaj pentru români: ”Cu siguranță salariul minim o să fie de 3.000 de lei”

Joi, 24 noiembrie, are loc Consiliul Național Tripartit, în care se va stabili valoarea salariului minim brut de la 1 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte de acest eveniment, ministrul finanţelor publice, Adrian Câciu, declară că salariul minim ”cu siguranţă” va fi 3.000 de lei.

”Mâine (n.r. joi) avem Consiliul Naţional Tripartit. Mâine o să avem şi răspunsul. Aş vrea să rezerv un pic elementele de negociere pentru şedinţa de mâine, dar cu siguranţă salariul minim va fi 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Eu vă spun că va fi 3.000 de lei, cu 200 de lei scutiţi de taxe, vorbim de ceea ce este peste plafon şi ne uităm în negocierile pe care le avem şi cu mediul de afaceri pentru acea eventuală măsură voluntară pentru cei care cresc cu mai mult decât 200 de lei, pentru ceea ce depăşeşte 3.000 de lei”, a spus Adrian Câciu la Digi24.

Adrian Câciu, precizări privind propunerea ca salariul minim în domeniul construcţiilor să crească la 4.000 de lei

Oficialul Guvernului a vorbit şi despre propunerea ca salariul minim din domeniul construcţiilor să crească la 4.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Ministrul de finanțe a precizat că o creștere a valorii salariului în acest sector economic ar duce la o echilibrare a bugetului asigurărilor de stat.

”A apărut propunerea ca salariul minim pe construcţii să crească la 4.000 de lei. Asta aduce un plus de contribuţii care îmi acoperă acel 12,5% astfel încât să fie neutru impactul, deci venituri versus cheltuieli, pe bugetul asigurărilor de stat”, a mai adăugat Adrian Câciu.

ADVERTISEMENT

Joi, la ora 14.30, va avea loc ultima reuniune a Consiliului Naţional Tripartit din 2022.

Pe ordinea de zi sunt discuții privind propunerea de majorare a salariului minim pe economie de la 2.550 de lei la 3.000 de lei. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria și va fi prezidată de premierul Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT