News

Ministrul Finanțelor, audiat în Parlament! Florin Cîțu trebuie să dea explicații pentru previziunile negative

07.06.2020 | 14:19
Ministrul Finantelor audiat in Parlament Florin Citu trebuie sa dea explicatii pentru previziunile negative
ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, va da explicații în Parlament despre previziunile negative asupra economiei. Aceste previziuni au fost menținute de agenția de rating S&P. 

Ministrul Finanțelor, audiat în Parlament!

Audierea va avea loc miercuri, în fața comisiei economică și de buget ale Senatului.

Mai multe agenții de rating au evoluat negativ situația economică a țării după pandemie, iar Ministrul de Finanțe, care a declarat în repetate rânduri că situația este sub control, în ciuda crizei provocate de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Ministrul Cîtu va fi invitat miercuri, în faţă Comisiilor Economică şi Buget-finanţe ale Senatului pentru a da multe multe explicaţii!”

„Comisia Europenă ne spune că deficitul va fi dublu decât ne spune Cîţu, BNR avertizează în legătură cu împrumuturile excesive şi iminentă prăbuşire a economiei, agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem în jos, în timp ce ministrul nostru de finanţe ne asigura că ne vom reveni cel mai repede din Europa după Corona-criză!

Ministrul Cîtu va fi invitat miercuri, în faţă Comisiilor Economică şi Buget-finanţe ale Senatului pentru a da multe multe explicaţii!”, a scris senatorul Daniel Zamfir, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Cîțu: „Vom reveni la perspectiva stabilă cât mai curând”

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a declarat sâmbătă, după ce a fost anunțat ratingul de țară al României că perspectiva negativă nu este responsabilitatea acestui Guvern:

„Vom reveni la perspectiva stabilă cât mai curând”, a spus ministrul Cîţu.

Agenția de rating Standard & Poor’s a menținut ratingul de țară al României.

Decizia reprezintă un vot de încredere pentru investitorii care văd țara noastră ca destinație de investiții. Analiștii de la S&P consideră că economia va scădea cu 5,5% din 2020.

ADVERTISEMENT