News
notix pixel id

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, anunță revocarea procedurii pentru desemnarea procurorului general

30.04.2019 | 14:54
Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, anunță revocarea procedurii pentru desemnarea procurorului general
Ana Birchall este noul ministru interimar al Justiției

Proaspăt instalată în funcția de ministru interimar al Justiției, Ana Birchall a făcut deja un anunț important, pe una dintre cele mai arzătoare teme ale momentului. Aceasta a declarat în cursul zilei de marți că a luat decizia de a revoca procedura pentru desemnarea procurorului general.

Ce spune Ana Birchall despre numirea noului procuror general

Am decis revocarea cu efecte imediate a următoarelor proceduri: procedura de selecţie a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi justiţie şi procedura de selecţie a adjunctului membrului naţional la Eurojust” , a declarat ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall.

Decizia sa vine în contextul în care Ministerul Justiției a anunțat pe 10 aprilie că niciunul dintre cei patru candidați înscriși nu au fost admiși, astfel că procedurile de selecție pentru desemnarea celui care să preia frâiele Parchetului General vor fi reluate în următoarea perioadă.

Ana Birchall a suspendat procedura de desemnare a noului procuror general
Ana Birchall a suspendat procedura de desemnare a noului procuror general

Continuă misterul în privința noului procuror general

Depunerea canditaturilor ar fi trebuit să facă până la data de 25 aprilie, însă întreg procesul a fost dat peste cap odată cu schimbarea din funcție a fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, care de altfel și lansase procedura de selecție.

Ministerul Justiției e un portofoliu exrem de important. Voi gestiona agenda instituției cu echilibru și profesionalism. Un obiectiv important al interimatului la Ministerul Justiției este asigurarea bunei functionări a activității curente a ministerului pe circuit de avizare pentru celelalte ministere. Un obiectiv principal e asigurarea unei bune colaborări, astfel încât activitatea celorlalte ministere să nu fie afectată” , a mai spus Ana Birchall, anunțând totodată că va pleca la Bruxelles, pentru a lua parte la primul summit SUA-UE în domeniul energiei electrice: „Am confirmat participarea de mai bine de o lună și, cu această ocazie, voi avea și o întâlnire bilaterală cu un membru marcant al Administrației Trump”.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri