News

Ministrul interimar al sănătății, Cseke Atilla, despre creșterea numărului de paturi ATI. Ce măsuri se iau în spitale

Ministrul interimar al sănătății anunță măsuri privind lipsa paturilor din spitale.
21.09.2021 | 11:07
Ministrul interimar al sanatatii Cseke Atilla despre cresterea numarului de paturi ATI Ce masuri se iau in spitale
ADVERTISEMENT

Cseke Atilla a informat că sunt luate măsuri pentru a crește numărul de paturi destinate pacienților cu coronavirus din țara noastră.

Ministrul interimar al sănătății anunță măsuri privind lipsa paturilor din spitale

Astfel, ministrul a explicat că este un plan pentru a ajunge la un număr de 1.518 paturi destinate celor infectați cu Sars-Cov-2.

ADVERTISEMENT

Conform acestuia, propunerea acestui număr a fost a directorilor de spitale și sănătate publică.

Totodată, ministrul interimar al sănătății a explicat că inspectorii vor fi pe teren și vor face verificări pentru a se asigura că numărul de paturi va crește așa cum este prevăzut.

ADVERTISEMENT

„Avem un plan care prevedere creșterea numărului de paturi Covid în întreaga țară până la 1518 paturi. Aceasta este propunerea directorilor de spitale și sănătate publică.

Cel mai mare număr la un moment dat a fost de peste 1600 de paturi.

Această creștere va fi impusă inclusiv la nivelul teritoriului. Inspectorii vor fi în spitale și vor verifica în fiecare zi creșterea numărului de paturi”, a declarat ministrul, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cseke Atilla: Numărul de paturi pentru bolnavii Covid este în continuă creștere

Cseke Atilla a precizat că atunci când a preluat mandatul de interimat la Ministerul Sănătății, la nivelul țării erau circa 600 de paturi, iar acum sunt peste 1.000.

Dorința este ca numărul acestora să crească în fiecare zi, a mai spus ministrul. Totodată, el a vorbit și despre cazurile copiilor care ajung în spitale din cauza infecției cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Pentru ei, există 100 de locuri prevăzute în planul de reziliență, a mai transmis ministrul interimar al sănătății.

„Am preluat acest mandat undeva la 600 de paturi, acum suntem la peste 1000 și creștem în fiecare zi.

Pe planul de reziliență avem peste 100 de locuri prevăzute pentru tratarea pacienților copii”, a mai precizat ministrul.

Declarațiile ministrului vin în contextul în care luni, în București, nu mai exista niciun pat disponibil, iar la nivelul întregii țări mai erau libere doar 19.

Cseke Atilla a mai precizat și că în valul patru al pandemiei se dorește ca spitalele să aibă un „flux mixt, Covid și non-Covid”. Pe scurt, în unitățile medicale vor fi tratați pacienți cu coronavirus, dar și oameni cu alte boli.

Totuși, situația unor spitale exclusiv pentru pacienții Covid-19 nu este exclusă.

ADVERTISEMENT