ADVERTISEMENT
News

Ministrul Ioana Mihăilă, avertisment pentru cei neimunizați: ”Ne pregătim de valul 4. Acesta va fi al nevaccinaților”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, avertizează populația care nu s-a imunizat. Aceasta spune că valul 4 va fi unul al nevaccinaților.
Autor: Adrian Baciu | 19.07.2021 | 07:47
Ministrul Ioana Mihăilă, avertisment pentru cei neimunizați: ”Ne pregătim de valul 4. Acesta va fi al nevaccinaților”
Ministrul Ioana Mihăilă, avertisment pentru cei neimunizați: ”Ne pregătim de valul 4. Acesta va fi al nevaccinaților”. Sursa foto: hepta.ro

România încă se află într-o perioadă liniștită din punct de vedere al intensității pandemiei de Covid-19. Zilnic, se raportează, în medie, sub 50-60 de cazuri noi.

ADVERTISEMENT

În ciuda situației de moment, autoritățile trag un semnal de alarmă în privința valului 4 care ar putea lovi sever din toamnă.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, spune că noile îmbolnăviri vor afecta în principal persoanele care nu s-au vaccinat.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, avertizează populația care nu s-a imunizat: ”Valul 4, unul al nevaccinaților”

Alături de contractarea bolii SARS-CoV-2, cei nevaccinați riscă să facă și forme mai severe, care ar necesita spitalizarea, mai spune oficialul Guvernului.

”Chiar dacă am trecut prin boală înainte, ne vaccinăm, pentru că așa nu avem risc de a dezvolta o formă severă, chiar dacă ne infectăm cu tuplina Delta.

ADVERTISEMENT

Cred că sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, din datele CNCAV. Ce știm este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate și niciunul din acei pacienți care au decedat nu era vaccinat.

Acest val 4 va fi un val al nevaccinaților. Ei vor fi principalii afectați”, a declarat Ioana Mihăilă, duminică seara, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Când va lovi valul 4 România. Ce spune ministrul de noi restricții

Ioana Mihăilă anunță că încă de la finalul lui august se preconizează ca valul 4, în care tulpina Delta va fi dominantă, să afecteze și țara noastră.

”Oamenii de știință spun că la sfârșitul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă în Europa, ne așteptăm ca același lucru să se întâmple și în România.

ADVERTISEMENT

Din ce vedem că s-a întâmplat în alte țări – o creștere marcată a numărului de cazuri, majoritatea cu tulpina Delta – ne putem aștepta ca acest lucru să se întâmple și în România”, a mai spus ministrul.

Întrebată despre posibile noi restricții în România, Mihăilă a răspuns cu un sfat: ”Trebuie în primul rând noi să fim responsabili și să ne vaccinăm, pentru că atunci nu va fi nevoie de restricții”.

ADVERTISEMENT

Aceasta a adăugat: ”Cred că restricțiile vor viza în primul rând persoanele nevaccinate, dacă ar fi doar să emit o părere, cred că ar trebui să restricționăm acele evenimente care se desfășoară în spații închise cu un număr mare de participanți, dacă aceștia nu sunt vaccinați.

Este doar o ipoteză de lucru, nu ceva care este pe masa guvernului. Nu este o propunere, pentru că în acest moment cifrele referitoare la incidență sunt bune, așa că în acest moment nu discutăm de restricții”, a mai declarat Mihăilă la postul de știri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!