Fotbal intern

Ministrul Ionuț Stroe a anunțat când se va putea relua Liga 1 și ce se întâmplă cu spectatorii din tribune

21.05.2020 | 10:32
Ministrul Ionut Stroe a anuntat cand se va putea relua Liga 1 si ce se intampla cu spectatorii din tribune
ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat când se va putea relua Liga 1, un eveniment așteptat de mulți fani din țara noastră. Din păcate pentru aceștia din urmă, ei nu vor putea lua parte din tribune la competiții, cel puțin într-o primă fază.

Ministrul Ionuț Stroe a anunțat când se va putea relua Liga 1 și ce se întâmplă cu spectatorii din tribune

Liga 1, cea mai urmărită competiție sportivă din România, are șanse importante de a se relua la mijlocul lunii iunie. Acest lucru a fost anunțat de Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului.

ADVERTISEMENT

Pe 1 iunie, oficialitățile vor anunța data la care sportul ”rege” își poate reintra în drepturi. Cel mai probabil, dacă situația epidemiologică o va permite, după mijlocul lunii viitoare puteam vedea din nou fotbal în România.

”Și noi ne dorim să putem să reluăm competițiile sportive în România, dar trebuie să punem sănătatea pe primul plan. Avem două-trei săptămâni în spatele Germaniei, dar puțin înaintea altor state. Ne pregătim cu toate protocoalele necesare, noi luând modelul german. Echipele profesioniste deja se antrenează.

ADVERTISEMENT

Eu nu aș avansa date în momentul de față. După 1 iunie vom putea anunța data la care vor începe competițiile. Va fi posibil când pandemia ne va permite.

Acest virus a închis sportul, nu Guvernul. Probabil că jumătatea lunii iunie va fi data reluării competiției interne din România.”, a spus ministrul Stroe la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Meciurile din Liga 1, fără spectatori după reluare

Pentru început, fanii trebuie să se mulțumească cu urmărirea Ligii 1 din fața televizoarelor. Riscul epidemiologic este încă foarte mare, iar meciurile se vor juca cu porțile închise, mai spune Ionuț Stroe.

”Pentru faza de început, spectatorii trebuie să se mulțumească din fața televizoarelor. Acest lucru trebuie foarte bine controlat. În acest moment riscul epidemiologic este foarte mare și, în faza incipientă, vă spun sigur că competițiile se vor relua fără spectatori.

ADVERTISEMENT

Există o distanțare socială care trebuie menținută. Cum am putea păstra distanța pe un stadion de 30 de mii de persoane?”, a mai spus ministrul la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT