Fotbal intern

Ministrul Ionuț Stroe a explicat ce se întâmplă dacă un sportiv e depistat cu COVID-19: „Acel campionat este compromis”

05.05.2020 | 14:33
Ministrul Ionut Stroe a explicat ce se intampla daca un sportiv e depistat cu COVID19 Acel campionat este compromis
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit despre ceea ce se va întâmpla dacă un sportiv este depistat pozitiv cu COVID-19. Acesta a precizat că sunt situații diferite dacă sportivii vor fi depistați în cantonament sau în timpul competițiilor.

Ministrul Ionuț Stroe, noi explicații despre ce se va întâmpla în cazul în care un sportiv e depistat cu coronavirus

Ministrul Ionuț Stroe a explicat în ce condiții competițiile vor fi anulate dacă un sportiv este depistat pozitiv cu coronavirus și a explicat motivul pentru care situațiile diferă: Sunt situaţii diferite. Dacă un sportiv este depistat în cantonament sau în perioada competiţiei.

ADVERTISEMENT

În perioada de cantonament sunt spaţii special amenajate unde acel sportiv poate fi izolat, urmând ca după să treacă prin procedurile descrise de medici. Ceilalţi sportivi vor avea şi ei un regim special în sensul testării”.

„În cazul unor competiţii, în opinia mea, cred că acel campionat este compromis. Pentru că echipele interacţionează între ele, cel puţin două echipe dacă nu mai multe vor trebui carantinate, şi practic toate procedurile acestea vor compromite această competiţie.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea avem măsuri atât de ferme şi bine definite”, a mai explicat Ionuț Stroe.

Când se pot relua meciurile cu spectatori în tribune

Ionuț Stroe a vorbit și despre când se pot relua meciurile cu spectatori la stadion, chiar dacă în primă fază suporterii nu vor avea acces în tribunele arenelor:

Eu zic să încheiem acest sezon fără spectatori şi probabil vom regândi şi analiza posibilitatea de a permite accesul spectatorilor din viitorul sezon, după nişte reguli”.

ADVERTISEMENT

„Va trebui să ne obişnuim să trăim cu această pandemie atât timp cât nu există un vaccin.

Probabil că în momentul în care vom avea spectatori pe stadioane, dar termenul este foarte lung, vor trebui să existe şi nişte reguli de distanţare socială”, a mai spus Ionuț Stroe