Sporturi

Ministrul Ionuț Stroe, anunț important despre revenirea suporterilor pe stadioane:” Sper să se întâmple anul acesta”

24.08.2020 | 10:48
Ministrul Ionut Stroe anunt important despre revenirea suporterilor pe stadioane Sper sa se intample anul acesta
ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a făcut un anunț important despre revenirea suporterilor pe stadioane la competițiile sportive din România.

Șeful sportului din țara noastră consideră că revenirea spectatorilor în tribune depinde în mare măsură de evoluția cazurilor noi de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Ministrul a precizat că a fost deja pus la punct un plan privind modul de organizare a competițiilor cu suporteri în tribună, dar totul depinde de cifrele pandemiei.

Revenirea suporterilor pe stadioane, anunțată de Ionuț Stroe

”Nu m-aș hazarda să ofer o dată anume. Ce pot să ofer ca informație e faptul că avem un algoritm pe baza căruia ne dorim desfășurarea competițiilor cu spectatori. Ce pot să asigur e că suntem extrem de preocupați de acest subiect”, este anunțul făcut de Ionuț Stroe despre revenirea suporterilor pe stadioane.

ADVERTISEMENT

”Golul din tribune îl resimțim în egală măsură și noi, și sportivii, și presa. Toată lumea își dorește reluarea competițiilor cu spectatori, dar m-aș hazarda dacă aș oferi acum o perspectivă, pentru că depindem de cifrele pandemiei. Dacă ele vor descrește putem avansa acest scenariu”, a declarat ministrul pentru GSP.

”Avem în momentul de față prefigurat un mod prin care să definim pentru toți organizatorii de competiții cum s-ar putea desfășura aceste meciuri cu spectatori. Va fi ceva progresiv, evident că va fi ceva care stabilește un control observațional și un triaj epidemiologic, cu măsurarea temperaturii.

ADVERTISEMENT

Acest mod va fi bazat pe rezervare prealabilă. Practic toate locurile care vor fi oferite publicului vor fi controlate printr-un sistem electronic. Deci toate stadioanele și sălile care vor beneficia de acest sistem va trebui să fie mapate din punct de vedere digital, astfel să conturăm foarte bine cine unde stă și distanțarea socială.

Evident că vom fi foarte atenți la modul cum se vor aduna și vom realiza accesul oamenilor în tribune și modul în care vor părăsi tribunele. Avem pregătite aceste lucruri. Tot ce ne trebuie sunt niște cifre micuțe. Sper să se întâmple anul acesta. De ce nu?”, a mai spus Stroe.

ADVERTISEMENT

Casa Pariurilor Liga 1 a început un nou sezon însă marea problemă o reprezintă absența fanilor din tribune. Acest lucru este resimțit de mai toate echipele, dar în mod special de cele care aveau la stadion un număr importaant de fani la fiecare meci.

ADVERTISEMENT