Fotbal international

Ministrul Ionuț Stroe își cere scuze după incidentul rasist de la PSG – Bașakșehir: ”Nu ajungem la un scandal diplomatic”

09.12.2020 | 09:40
Ministrul Ionuț Stroe își cere scuze după incidentul rasist de la PSG - Bașakșehir: ”Nu ajungem la un scandal diplomatic”
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe, și-a cerut scuze în numele fotbalului românesc după incidentul rasist provocat de arbitrul Sebastian Colțescu la meciul PSG - Bașakșehir, din Champions League. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe, și-a cerut scuze în numele fotbalului românesc după incidentul rasist provocat de arbitrul Sebastian Colțescu la meciul PSG – Bașakșehir, din Champions League.

Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă a folosit cuvântul ”negru” la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul, iar FANATIK v-a prezentat dialogul de la care a pornit totul.

ADVERTISEMENT

Partida întreuptă marți seară se va juca miercuri și va fi condusă de o altă brigadă de arbitri, avându-l la centru pe olandezul Danny Makkelie.

Scuzele lui Ionuț Stroe după scandalul de rasism de la PSG – Bașakșehir

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a declarat că îşi cere scuze în numele sportului românesc pentru incidentul de la meciul PSG-Istanbul BB, în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism.

ADVERTISEMENT

”Condamnăm cu fermitate orice fel de exprimare sau declaraţie care poate fi considerată rasistă sau discriminatorie. Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. Acest lucru nu ne reprezintă”, a spus ministrul la Digi24.

”Ancheta UEFA ne va spune ce s-a întâmplat cu adevărat, iar apoi se vor lua măsuri. Nu cred că ajungem la un scandal diplomatic, toţi condamnăm acest fel de incident. Această exprimare nefericită va fi sancţionată.

Mi-aş dori ca exprimarea să fi fost inofensivă sau neutră, dar nu trebuie să tolerăm asemenea comportamente. Vom avea discuţii apropos de modul în care putem repara această situaţie. Este un caz particular, nu poate fi generalizat, nu reprezintă sportul românesc”, a afirmat Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT

Ministrul delegat al Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a luat atitudine după meciul PSG – Bașakșehir, întrerupt în minutul 14 după ce Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism și consideră că jucătorii, care au refuzat să mai continue jocul, au luat o decizie istorică.

Pus la zid din toate părțile, Sebastian Colțescu și-a găsit câțiva aliați în țară. În apărarea arbitrului a sărit managerul general de la FCSB, Mihai Stoica, care este de părre că totul este o exagerare. Preparatorul fizic al ”roș-albaștrilor”, germanul Thomas Neubert, susține că românii nu sunt rasiști.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri