News

Ministrul Justiției, Stelian Ion, despre dosarele lui Florin Cîțu din SUA: „Afectează toată echipa. Este o chestiune de încredere”

Stelian Ion, ministrul Justiției, a vorbit despre dosarele lui Florin Cîțu din SUA. El a precizat că astfel de lucruri afectează toată echipa guvernamentală, fiind vorba de încredere.
16.08.2021 | 08:24
Ministrul Justitiei Stelian Ion despre dosarele lui Florin Citu din SUA Afecteaza toata echipa Este o chestiune de incredere
ADVERTISEMENT

Problemele cu legea pe care premierul le-a avut în Statele Unite ale Americii au ieșit, de curând, la iveală. Prima dată, Florin Cîțu a fost prins băut la volan.

Ulterior, actualul premier al României a fost căutat, la șase ani după părăsirea țării, de autoritățile americane, pentru o datorie de aproximativ 6.700 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A.

ADVERTISEMENT

Ministrul Justiției, Stelian Ion, despre dosarele lui Florin Cîțu din SUA: „Afectează toată echipa. Este o chestiune de încredere”

Stelian Ion, ministrul Justiției, a vorbit despre acest subiect: „niciunul dintre noi, nici măcar premierul, nu este de neînlocuit. Dar nu suntem acolo”.

„Îmi doresc foarte mult să ne sprijinim unii pe alţii, să avem puterea, răbdarea să ne şi ascultăm, să ascultăm acele argumente, să nu ne năpustim aşa, fără să ascultăm toate argumentele, pentru că e o chestiune foarte serioasă, care ţine de credibilitatea Guvernului, de credibilitatea României,” a spus acesta, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

Demnitarul a mai explicat că este o treabă destul de delicată: „ceea ce iese în spaţiul public despre oricare dintre noi, din echipa guvernamentală, afectează toată echipa.

„Este o chestiune de încredere. Încrederea se clădește cu greu şi se dărâmă foarte ușor,” a transmis Stelian Ion.

ADVERTISEMENT

„De aceea, fiecare dintre noi, atunci când avem de dat explicații, e bine să le dăm, să le dăm cât mai complet posibil şi cât mai convingător,” a adăugat.

Ce spune Florin Cîțu despre problemele cu legea

Premierul a venit cu explicații despre ce s-a întâmplat în Statele Unite ale Americii. Cu privire la primul incident, când a fost prins băut la volan, el a explicat că a fost o greșeală a tinereții.

ADVERTISEMENT

Cîțu a subliniat cu alcoolul și condusul nu funcționează împreună. El a precizat că a plătit scump pentru episodul respectiv.

În schimb, cu privire la datoria neplătită, șeful Executivului a explicat că nu știe despre ce e vorba. El a explicat că în momentul în care autoritățile și firma de recuperare creanțe îl căutau era deja în țară.

„Chiar nu ştiu despre ce este vorba. În 2008 eram deja în România,” a fost singura declarație a acestuia.

ADVERTISEMENT