Fotbal intern

Ministrul Marcel Vela se implică în proiectul stadionului pentru Dinamo: “Am găsit soluţia”

22.07.2020 | 12:47
Ministrul Marcel Vela se implica in proiectul stadionului pentru Dinamo Am gasit solutia
Stadionul Dinamo. Sursă foto: doardinamo.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Vela, Ministrul de Interne, a vizitat astăzi Stadionul Dinamo pentru a spune ultimele informații despre construirea noii arene.

Ministrul a spus că, după foarte multe amânări, se va da startul lucrărilor pentru noul stadion al lui Dinamo. Vela a declarat că a găsit o soluție pentru a fi toată lumea împăcată. Arena va fi construită astfel încât cei ce locuiesc în apropiere să nu fie deranjați.

ADVERTISEMENT

Lucrările la noua arenă a dinamoviștilor vor începe în 2021, durata de proiectare și execuție este de 24-30 de luni. Arena va fi gata în anul 2023.

Ministrul Marcel Vela se implică în proiectul stadionului pentru Dinamo

”Am găsit o soluție care să împace toate părțile și vom putea construi un stadion pentru Dinamo. După realizarea în aproximativ 6 luni a noului proiect și a licitației organizată cu riscul contestațiilor de rigoare – așa cum știți că e în legislația românească, multe hățișuri administrative și se poate prelungi o investiție din cauza acestor probleme – în 2021 sper să înceapă construcția acestui stadion. Pentru a veni în întâmpinarea celor care sunt în vecinătatea stadionului, cărora le dau dreptate, dacă s-ar construi un stadion paralel cu strada de acces, într-adevăr nu ar fi corect. La ultima vizită, care a avut loc aici, la Dinamo, am decis că stadionul nu va fi amplasat paralel cu strada de acces. Va fi oblic și în trepte, astfel încât spre strada de acces și pe fațadele caselor din vecinătatea caselor Dinamo să aibă cea mai mică înălțime.

ADVERTISEMENT

Va fi în forma unei picături de apă. Peluza Nord a suporterilor va avea cea mai mare capacitate comparativ, simetric și proporțional cu toate stadioanele din țară.

Dacă aș spune că există o garanție, ar spune lumea că nu sunt modest. Vă spun că se va face! Dumneavoastră veți fi martorii acestui moment”, a spus Marcel Vela.

ADVERTISEMENT

De unde vin banii pentru noul stadion

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, a fost și el unul dintre oamenii prezenți la stadionul lui Dinamo și a zis că banii pentru noul stadion sunt asigurați de către Compania Națională de Investiții.

”Îi mulțumesc domnului ministru că se va implica. Finanțarea e asigurată, banii sunt la CNI. Prin modificarea proiectului de PUZ s-au economisit 18 luni, deci avem toate actele, toată partea administrativă, urbanistică e pregătită. Avem toate premisele construirii acestui stadion.

ADVERTISEMENT

Știu că s-a amânat foarte mult, dar acum se poate începe construcția. Vom face o colaborare între Primărie și Minister pentru a face o academie pentru copii, academia Dinamo, și o parcare”, a declarat Dan Cristian Popescu.

Într-o intervenție avută în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal, viceprimarul sectorului 2 a dat mai multe detalii despre noul stadion al lui Dinamo.

”Noi vrem să facem noul stadion în spate, și nu în locul celui actual. De ce am luat această decizie? Noi, inițial, am vrut să facem stadionul nou pe locul actual, dar nu s-a putut.

În primul rând, sunt litigiile pe care le cunoașteți, și care vor mai dura minimum un an. Sunt anumite probe pentru DNA care nu pot fi distruse, dar, cel mai important argument este acela că în fapt nu putem face un stadion fără pistă, legea te obligă să faci pistă și la un stadion nou.

Așa că noi vrem un stadion doar de fotbal pentru Dinamo. Va avea 30.000 de locuri, dacă nu chiar 33.000 de locuri”, a declarat Dan Cristian Popescu.

ADVERTISEMENT