News

Ministrul Marius Budăi, mesaj pesimist de 1 mai: ”Persoanele vulnerabile, expuse crizei provocate de război”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis un mesaj pesimist, cu ocazia zilei de 1 mai. Guvernantul a făcut un apel la solidaritate în aceste momente marcate de războiul din Ucraina.
01.05.2022 | 13:01
Ministrul Marius Budai mesaj pesimist de 1 mai Persoanele vulnerabile expuse crizei provocate de razboi
Marius Budăi, ministrul Muncii și Protecției Sociale, se teme de o nouă criză / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marius Budăi a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 1 mai, în care a vorbit despre efectele grave ale războiului din Ucraina, care încep să se resimtă și în România.

Marius Budăi: ”Asistăm la distrugerea a sute de mii de locuri de muncă”

Ministrul Muncii vorbește despre o criză ce va lovi puternică ce va afecta piața muncii și va lovi în persoanele vulnerabile.

ADVERTISEMENT

„Dacă în ultimii doi ani Ziua Internațională a Muncii a fost umbrită de restricțiile dure impuse din cauza pandemiei de Covid-19, în acest an, deși avem libertatea de a fi împreună, resimțim efectele războiului.

Asistăm cu toții la distrugerea a zeci, sute de mii de locuri de muncă, de întreprinderi și de vieți. La fel ca și criza generată de pandemie, criza din piața muncii cauzată de război va lovi cel mai puternic în persoanele cele mai vulnerabile”, a arătat Marius Budăi într-un mesaj transmis cu ocazia zilei de 1 mai.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii: ”Traversăm o perioadă dificilă”

Ministrul a făcut și un apel la solidaritate și a spus că ”trebuie să rămânem centrați pe nevoile oamenilor afectați cel mai puternic de efectele pandemiei ori ale războiului”.

„Deși traversăm o perioadă dificilă, ea aduce și noi posibilități pe care le putem și trebuie să le exploatăm.

ADVERTISEMENT

La mulți ani tuturor celor care muncesc și mă înclin în fața tuturor celor care au fost în prima linie pentru a-și ajuta semenii afectați de pandemie, iar acum își fac cu devotament meseriile și vin în sprijinul celor care fug din calea războiului”, a mai transmis ministrul Muncii prin intermediul contului său de Facebook.

BNR avertizează asupra riscurilor de pe piața muncii

Atenționarea lui Budăi vine la doar două săptămâni după ce Consiliul de Administrație a Băncii Naționale a luat în discuție, în cadrul unei ședințe, riscurile tot mai mari de pe piața muncii, ca urmare a războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse Rusiei.

ADVERTISEMENT

”Influenţe în sensul frânării creşterii sunt însă de aşteptat din politica salarială prezumată a fi menţinută în sectorul public în acest an, precum şi din majorarea amplă a costurilor cu materiile prime, energia şi transportul, ce face probabil dificilă acomodarea integrală a unor eventuale revendicări salariale substanţiale”, au subliniat reprezentanții Băncii Naționale a României.

 

ADVERTISEMENT