News
notix pixel id

Ministrul Mediului și primarul din Iași, ședință la restaurant, cu 100 de persoane. Măsurile de siguranță nu au fost respectate. Video

28.06.2020 | 14:26
Ministrul Mediului și primarul din Iași, ședință la restaurant, cu 100 de persoane. Măsurile de siguranță nu au fost respectate. Video
Ministrul Mediului și primarul din Iași, ședință la restaurant, cu 100 de persoane. Măsurile de siguranță nu au fost respectate. Sursa foto: realitateadeiasi.net
ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului, Costel Alexe, și secretarul de stat de la Cultură, Liviu Brătescu, au participat la o ședință care a avut loc pentru validarea candidaturii lui Mihai Chirica la Primăria Iași. Ședința s-a desfășurat la un restaurant de pe malul lacului Aroneau, în prezența a peste 100 de persoane. 

Potrivit 7iasi.ro, liberalii și invitații au încălcat măsurile impuse de pandemia de coronavirus pentru că nu au purtat măști de protecție și nici nu au păstrat distanța minimă socială. În plus, ședința a avut loc într-un restaurant care ar fi trebuit să fie închis perioada aceasta.

Cele peste 100 de persoane nu au respectat legislația impusă de starea de alertă decretată de Guvern și au participat la ședința PNL care a avut loc duminică, 28 iunie, în jurul orei 10:00. Culmea este că întâlnirea a fost prezidată tocmai de ministrul Mediului și secretarul de stat în Ministerul Culturii.

ADVERTISEMENT

Ședință PNL cu peste 100 de persoane, în Iași. Măsurile de siguranță, încălcate

Ședința Comitetului Director Județean a fost convocată în această zi pentru validarea candidaturii lui Mihai Chirica la Primăria Iași din partea Partidului Național Liberal, întâlnire care a avut loc în prezența a peste 100 de persoane și mai ales, într-un spațiu închis.

Niciunul dintre cei prezenți la întâlnirea la care au participat ministrul Mediului, Costel Alexe, și secretarul de stat în Ministerul Culturii, Liviu Brătescu, nu a purtat mască de protecție, obligatorie în spațiile închise din cauza virusului.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu care se poate observa din filmarea pusă la dispoziție de sursa citată este faptul că participanții nu păstrează distanța minimă și stau unul lângă celălalt fără a se proteja în privința coronavirusului.

 

Ședință PNL Iași, într-un restaurant, în prezența a peste 100 de oameni

Un alt factor pe care liberalii l-au încălcat în urma organizării acestei ședințe este locația, mai exact într-un restaurant. Se pare că acesta aparține unui om de afaceri apropiat șefilor PNL, Dragoș Samoilă, care în trecut a obținut contracte de mii de euro la Primăria Iași.

ADVERTISEMENT

Proprietarul restaurantului din Iași primește de ani buni contracte de la primari liberali pe care ulterior le subcontractează firmei Artehnis, societate ce aparține fratelui deputatului Mugur Cozmanciuc.

Potrivit sursei citate anterior, în ultimii trei ani, Dragoș Samoilă a primit de la Primăria Iași prin încredințare directă contracte în valoare de peste 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri