News

Ministrul Muncii a reacționat dur față de propunerea PNL privind munca în weekend: „Ne dă înapoi cu 30 de ani”

05.09.2019 | 19:50
Ministrul Muncii a reactionat dur fata de propunerea PNL privind munca in weekend Ne da inapoi cu 30 de ani

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a desființat un proiect de lege propus de mai mulți senatori și deputați liberali care cer modificarea Codului Muncii pentru a reintroduce săptămâna de lucru la șase zile. Budăi susține că această măsură este una „absurdă și nedospită” și care ar da România înapoi 30 de ani!

Ministrul Muncii râde de proiectul liberalilor cu săptămâna de lucru de șase zile

Ministrul Muncii a avut reacția pe rețelele de socializare, în care vorbește despre contradicțiile celor din PNL: „Gogomăniile servite pe bandă rulantă nu au niciun gust dacă nu sunt condimentate cu minciuni. Asta pare a fi reţeta aplicată de ‘maeştrii bucătari’ ai Opoziţiei. (…) Dacă ieri tăiam vouchere de vacanţă şi salarii, astăzi, ultima gogomănie a peneliştilor este proiectul care vrea să reintroducă săptămâna de lucru de 6 zile, pe care cei mai maturi o ţinem minte (şi nu cu plăcere), de pe vremea cealaltă. Această măsură absurdă şi nedospită nu numai că ne dă înapoi cu 30 de ani, dar ne şi decuplează de Europa, de civilizaţie şi de politicile moderne care urmăresc creşterea eficienţei şi productivităţii muncii”, notează ministrul.

Marius Budăi a arătat și că în restul Europei se încearcă scăderea timpului la locul de muncă: „În timp ce în Europa se reduce timpul de lucru la sub 40 de ore pe săptămână, peneliştii vor să spargă norma la hectar chemând oamenii la muncă sâmbătă. Halal partid ‘pro-european’! Ce este şi mai trist este că deputaţii care au iniţiat acest proiect de lege încearcă să-l legitimeze în spaţiul public prin tot felul de şiretlicuri şi mistificări. Noroc că minciuna are picioare scurte!”, afirmă Ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a râs de propunerea PNL privind munca în weekend
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a râs de propunerea PNL privind munca în weekend *foto: captură facebook

Marius Budăi vorbește despre „gogoșile și aberațiile toxice” ale opoziției

Ministrul Muncii a dat asigurări că va căuta soluții în spiritul legilor europene: „Românii trebuie să ştie că guvernul PSD, care a condus cu succes şi pricepere timp de 6 luni Consiliul Uniunii Europene, va veni mereu către oameni cu soluţii armonizate cu cele mai bune practici ale partenerilor noştri, dar gândite şi implementate pentru beneficiul fiecărui cetăţean! Îi somez pe colegii din Opoziţie să înceteze să mai intoxice spaţiul public cu gogoşi necoapte şi aberaţii toxice. Îi încurajez să depăşească zodia amatorismului politic în care se afundă pe zi ce trece. Altfel, tare mi-e teamă că românii or să le servească la urne o porţie dublă de indigestie”, a subliniat Marius Budăi.

Reacția lui Budăi vine după ce doi parlamentari PNL au depus un proiect de modificare a Codului Muncii care prevede ca angajaţii care prestează muncă în zilele de repaus săptămânal să primească doar o compensaţie financiară, iar repausul să scadă la 24 de ore.