News

Ministrul muncii, anunț despre pensii și alocații: ”Am semnat două OUG extrem de importante”

Ministrul muncii anunță că au fost depuse două ordonanțe de urgență pentru creșterea pensiilor și alocațiilor. Iată ce a declarat Marius Budăi despre acestea.
09.12.2021 | 17:59
Ministrul muncii anunt despre pensii si alocatii Am semnat doua OUG extrem de importante
ADVERTISEMENT

Ministrul muncii a precizat că a semnat două ordonanțe de urgență foarte importante, ambele referitoare la pensii și la alocații.

Astfel, Marius Budăi a explicat că prima dintre aceste OUG a fost semnată împreună cu Gabriela Firea, cea care se ocupă de unul dintre noile ministere, adică Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse.

ADVERTISEMENT

Ministrul muncii, anunț despre majorarea alocațiilor

Aceasta primă ordonanță se referă la majorarea alocațiilor copiilor, despre care ministrul muncii a reamintit că se află în programul de guvernare prezentat după formarea coaliției dintre liberali și social-democrați.

„Am semnat două OUG extrem de importante. Prima am semnat-o cu doamna ministru Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzut şi asumat în Programul de guvernare, ordonanţă care a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi, atunci când va primi avizul, va fi promovată în şedinţa de Guvern”, a anunţat Marius Budăi, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISEMENT

Totodată, Marius Budăi a precizat că cealaltă ordonanță de urgență care a fost semnată face referire la majorarea pensiei minime din țara noastră.

Astfel, aceasta va crește cu 200 de lei, începând de anul viitor, de la 800 la 1.000 de lei.

Totodată, va fi majorat și punctul de pensie, valoarea lui ajungând la 1.586 de lei.

„Pensia minimă se va majora de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată la valoarea de 1.586 de lei”, a mai afirmat ministrul muncii.

ADVERTISEMENT

Marius Budăi anunță că a semnat și OUG pentru cea de-a 13 indemnizație a persoanelor cu dizabilități

De altfel, ministrul declara că ordonanțele au plecat spre aprobare. Totodată, el a mai precizat și faptul că a semnat și pentru ca persoanele cu dizabilități să primească cea de-a 13 indemnizație.

”Am semnat OUG pentru majorarea punctului de pensie și a indemnizației sociale. Ea a plecat pe circuit, pentru avizările interministeriale.

ADVERTISEMENT

Trebuie să treacă și prin CES, deși avizul e consultativ. 

Am semnat OUG de mărire a alocațiilor și de a da a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități”, a spus Marius Budăi, la România TV.

Programul de guvernare arată că atât pensiile, cât și alocațiilor se vor majora începând cu anul viitor.

ADVERTISEMENT