News

Ministrul Muncii, anunț important despre pensiile recalculate! Câți bani vor primi românii

05.04.2019 | 12:35
Ministrul Muncii anunt important despre pensiile recalculate Cati bani vor primi romanii

Vești bune pentru  pensionari. Au început deja să fie distribuite către români pensiile recalculate. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii, Marius Budăi. În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, acesta i-a îndemnat pe cei care se încadrează în grupele de muncă I și II să se adreseze factorilor poștali, pentru a primi diferențele de bani.

Pensii mai mari, în urma recalculărilor

Totodată, ministrul Muncii a oferit o serie de exemple concrete, pentru a demonstra că procesul de recalculare a pensiilor va aduce venituri mai mari pentru români. Mai mult decât atât, Marius Budăi a anunțat și majorarea punctului de pensie, de la 1200 la 1800 de lei, începând cu 1 septembrie.

Fac apel la bunicii și părinții noștri să încerce să ia legătura cu factorii poștali pentru a primi diferențele de bani. Vă prezint câteva exemple concrete pentru a ne da seama ce a însemnat această recalculare. Până la 30 septembrie 2019, urmează să se achite toate diferențele de bani pentru toți pensionarii. pentru un mecanic de locomotivă, creșterea pensiei  a fost de 40%,  un pensionar din Deva, minerit, a beneficiat de o creștere de 42 %. Un pensionar care a lucrat în zona 1 de radiații are parte de o creștere de 41%, iar Un pensionar de la Metroul SA are o creștere de 42%. De la 1 septembrie, se va majora și punctul de pensie pentru toți pensionarii, de la 1200 la 1800 lei” , a declarat ministrul Muncii.

Ce spune ministrul Muncii, Marius budăi despre pensii și alocații
Ce spune ministrul Muncii, Marius budăi despre pensii și alocații

Ministerul Muncii, subvenții pentru persoanele cu dizabilități

În cadrul conferinței de presă susținute vineri, ministrul Muncii a vorbit și oferit mai multe detalii despre un nou proiect privind acordarea unor subvenții speciale pentru persoanele cu dizabilități.

Am semnat deja un acord cu Ministerul Sănătății prin care acordăm subvenții persoanelor cu dizabilități. Acestea vor fi acordate din fonduri europene, sub forma unor vouchere tipărite, care urmează să fie distribuite în cel mai scurt timp” , a mai spus Marius Budăi.

Ce se întâmplă cu alocațiile copiilor

Ministrul Muncii nu a ocolit nici subiectul legat de alocațiile copiilor. Marius Budăi au anunțat că acestea au fost majorate de la 1 aprilie, anunțând totodată și câți bani vor beneficia cei mici, în funcție de categoria de vârstă.

Alocațiile au crescut de la 1 aprilie, așa cum bine știți. Pentru copiii de până la 2 ani, acestea cresc de la 200 la 300 de lei. Pentru cei între 2 și 18 ani, cresc de la 84 de lei la 150 de lei. Menționez aici că aceste alocații erau crescute de la 1 martie, dacă președintele ar fi aprobat bugetul”.