News

Ministrul Muncii, anunţ important despre pensiile românilor aflaţi în străinătate: ”Sunt ani de când drepturile acestor oameni sunt tratate cu superficialitate”

01.06.2020 | 14:04
Ministrul Muncii, anunţ important despre pensiile românilor aflaţi în străinătate: ”Sunt ani de când drepturile acestor oameni sunt tratate cu superficialitate”
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut un anunţ important despre pensiile românilor aflaţi în străinătate. Sursă foto: INQUAM Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut un anunţ important despre pensiile românilor aflaţi în străinătate.

Ministrul Muncii, anunț important despre pensiile românilor aflați în străinătaate

Într-o postare făcută pe contul de Facebook, Violeta Alexandru i-a anunțat pe românii care au ieșit la pensie în străinătate că, în curând, va veni ziua când nu vor mai aştepta cu anii calcularea veniturilor.

ADVERTISEMENT

”De ziua lor, a românilor de pretutindeni, le spun atât: îi respect, ştiu că muncesc pentru fiecare ban câştigat. Pentru ei, nu am să renunţ la niciun efort pentru a le face viaţa mai uşoară la muncă”, a scris ministrul, duminică seară.

De ziua lor, a românilor de pretutindeni, le spun atât: îi respect, știu că muncesc pentru fiecare ban câștigat. Pentru…

Posted by Violeta Alexandru on Sunday, 31 May 2020

Violeta Alexandru precizează că drepturilor acestor oameni au fost tratate cu superficialitate ani la rând și au fost păcăliți cu ”veșnica scuză că nu se poate”.

ADVERTISEMENT

”Este o problemă care implică autorităţile din România, dar şi din străinătate”

”Ba se poate. Indiferent de câtă rezistenţă întâmpin, voi face sistemul să vă respecte. Am tot întrebat dacă a existat o preocupare, în trecut, a miniştrilor PSD, pentru acest subiect. Nimic. Sunt furibunzi când văd că iese la iveală indiferenţa lor”, a notat ministrul.

Aceasta a subliniat că, de două luni, a dat ordin Caselor de Pensii pentru a recupera întârzierile care se pot recupera şi că va relua discuţiile cu autorităţile din Italia, Spania şi nu numai, imediat ce aceste ţări trec de perioada critică în combaterea pandemiei.

”Este o problemă care implică autorităţile din România, dar şi din străinătate. Le mulţumesc românilor care îşi învaţă copiii să vorbească româneşte sau care îi ajută să nu uite limba română. Acest lucru, pentru mine, este de nepreţuit”, a precizat Violeta Alexandru.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat, într-o altă postare pe Facebook, că episodul surprins în fotografia de la Guvern este o greșeală asumată de către premier. Aceasta susține că în timpul guvernării PSD un asemenea incident ar fi  fost mușamalizat și a dat de înțeles că fotografia ar fi devenit publică prin intermediul unor oameni ai PSD aflați încă în structurile guvernamentale.

Ședința de Guvern de joi s-a prelungit până la ora 03:00 dimineața pentru adoptarea actelor normative necesare perioadei de după 1 iunie. Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Orban ar fi strigat la ministrul Muncii, Violeta Alexandru, nemulțumit de ezitările acesteia legate de măsurile pentru piața muncii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri