ADVERTISEMENT
News

Ministrul Muncii, anunț important pentru companiile din România: ”Vor fi firme sprijinite financiar și după reluarea activității”

Autor: Adrian Baciu | 03.05.2020 | 09:22
Ministrul Muncii, anunț important pentru companiile din România: ”Vor fi firme sprijinite financiar și după reluarea activității”
Ministrul Muncii, anunț important pentru companiile din România: ”Vor fi firme sprijinite financiar și după reluarea activității”. Sursa foto: hepta.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut un anunț important pentru companiile din România grav afectate de criza financiară cauzată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, anunț important companiile din România: ”Vor fi firme sprijinite financiar după reluarea activității”

Autoritățile Statului sunt pregătite să continue sprijinul financiar pentru companiile din România care vor avea dificultăți în a-și reintra în ritm după încheierea stării de urgență și a șomajului tehnic.

Prin vocea ministrul Muncii, Violeta Alexandru, Guvernul promite măsuri de susținere economică pentru companiile care au trimis angajații în șomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

Ajutorul va veni sub forma plății unei părți din salariu la reluarea activității. Va exista de asemenea susținere și pentru companiile care nu au întrerupt lucrul și și-au continuat munca în timpul pandemiei.

Ministrul a anunțat, sâmbătă, că o decizie finală asupra sprijinului care va fi acordat companiilor la reluarea activității va fi anunțată, cel mai probabil săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

Statul va suporta financiar o parte din salarii

Deși încă nu este nimic oficial din punct de vedere legislativ, Violeta Alexandru afirmă că Statul român va susține cu bani o parte dintre companii și după reluarea activității.

”Nu am luat o decizie cu privire la aceste domenii, dar pot să vă confirm că vor fi firme care vor fi sprijinite în mod activ la preluarea treptată a activității. Vom vedea dacă această măsură activă va dura un număr de câteva luni sau va fi de mai lungă durată.

ADVERTISEMENT

Cert este că în primă instanță va fi un sprijin mai consistent și, așa cum am agreat în principiu cu partenerii, acest sprijin va scădea pe măsură ce activitatea acestor companii se va relua”, a  spus ministrul la Digi24.

Dacă vorbim de companii care își vor relua activitatea, sprijinul statului va putea fi sub forma acoperirii unei părți din costul salarial.

ADVERTISEMENT

”Acest sprijin va fi cel mai probabil fix într-un număr de luni imediat după ridicarea măsurilor de restricție, după care acest sprijin în se va diminua pe măsură ce activitatea respectivei companii se va redresa și va reveni la normal.

Vorbim de companii afectate direct, în primul rând cele care sunt beneficiare ale măsurilor de șomaj tehnic (…) dar și alte companii care pot face proba afectării activității în contextul pandemiei”, a mai spus ministrul Violeta Alexandru la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!