News

Ministrul Muncii, anunț pentru toți pensionarii! Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor

12.05.2019 | 08:53
Ministrul Muncii anunt pentru toti pensionarii Ce se intampla cu recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii anunță noi schimbări pentru pensionari! Marius Budăi susține că peste 42.000 de decizii în privința recalculării pensiilor pentru categoriile pensiilor pentru gupa 1 și 2 de muncă au fost trimise către pensionari. Restul de 58.000 vor fi eliberate până la finele lunii septembrie din anul curent.

Ministrul Muncii, despre recalcularea pensiilor

Marius Budăi aduce un nou anunț important pentru beneficiarii de pensii. Deciziile de recalculare au fost trimise către 42.000 de cetățeni care se încadrează în grupele 1 și 2 de muncă, iar restul de 58.000 urmează să fie eliberate la finalul lunii septembrie, în anul curent, confrom ministrului Muncii, Marius Budăi. M-am asigurat cu toţi colegii de la Casele de Pensii din ţară că tot ceea ce este de făcut se va face în termenul legal, şi anume până în 30 septembrie 2019.

Dar cei care au primit deciziile acasă în cel mai scurt timp vor primi şi diferenţele de bani, iar după ce aceste diferenţe vor fi primite vor intra în cuantum cu noua pensie. În acest moment suntem la peste 42.000 de decizii eliberate şi trimise către părinţii şi bunicii noştri. Au rămas 58.000 de care urmează până la finalul lunii septembrie”, a spus acesta, la România TV, potrivit Agerpres.

Marisu Budăi, ministrul Muncii, despre recalcularea pensiilor
Ministrul Muncii, anunț despre recalcularea pensiilor. Cei care au primit deciziile, vor primi în scurt timp și diferențele de bani
Sursa Foto: Facebook

Pensionarii vor primi diferențele de bani!

Potrivit declarațiilor ministrului, pensionarii care au primit deja deciziile de recalculare, urmează să primească și diferențele de bani. „Cei care au primit deciziile ar cam trebui începând de luni să primească acasă (diferenţele – n. r.). Cei care primesc în această lună.

La fel ca şi luna trecută, fac apel la dumnealor să ia legătura cu factorii poştali de pe raza de domiciliu şi vor primi deciziile acasă. Deciziile le-au primit, vor primi diferenţele de bani”, a subliniat Marius Budăi, ministrul Muncii.