ADVERTISEMENT
Sporturi

Ministrul Muncii anunță sancțiuni pentru cei care au încercat să obțină ilegal plăți pentru șomajul tehnic

Autor: Adrian Ilie | 08.05.2020 | 16:27
Ministrul Muncii anunță sancțiuni pentru cei care au încercat să obțină ilegal plăți pentru șomajul tehnic
Violeta Alexandru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale/ Foto: Hepta

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțată că vor fi aplicate sancțiuni pentru companiile și persoanele care au încercat să obțină plăți duble pentru șomajul tehnic, urmând să fie sesizate și organele de anchetă penală. Totodată, Violeta Alexandru a anunțat că în scurt timp vor începe plățile pentru șomajul tehnic aferente lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

Sancțiuni pentru cei care au depus mai multe cereri

Pregătiți pentru primele plăți Șomaj tehnic aferente lunii aprilie. Suntem pegătiți și pentru aplicarea primelor măsuri de sancționare a celor care au încercat să obțină plăți duble. Inclusiv de sesizare a organelor de cercetare”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ea a precizat că au fost descoperite cazuri în care aceleași cereri au fost depuse la mai multe AJOFM-uri sau AJPIS-uri cu speranța că solicitările pentru șomaj tehnic nu vor fi verificate.

ADVERTISEMENT

Când vorbesc despre solidaritate și responsabilitate în această perioadă, mă refer la fiecare dintre noi. Orice ban în plus necuvenit, cu atât mai mult cu cât vorbim despre bani publici, este în sine o faptă foarte gravă. Implicit înseamnă faptul că îi iei altui om, un om cinstit care o duce greu în această perioadă, șansa de a menține lucrurile pe linia de plutire până la reluarea activității”, a continuat Violeta Alexandru.

Pe 24 aprilie, Violeta Alexandru avertiza și firmele care și-au trimis oficial angajații în șomaj tehnic, dar le-au cerut acestora să vină la muncă în continuare.

ADVERTISEMENT

Sunt semnale în care, deși au declarat suspendarea temporară a activității pentru angajații lor, adică înscrierea lor în șomaj tehnic, în unele situații, angajatorii au cerut angajaților să vină la muncă. Îi încurajăm pe cei care au trăit o asemenea situație să se adreseze ITM și să sesizeze aceste situații. Trebuie să respectăm cu toții legea și trebuie să recunoaștem asumat că atunci când depui o cerere conform legii, cu suspendarea temporară a contractelor de muncă înseamnă că angajatul rămâne la domiciliu sau nu i se dau sarcini în această perioadă”, spunea atunci ministrul Muncii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!