News
notix pixel id

Ministrul Muncii, atac dur la adresa lui Cristian Ghinea: ”Este artizanul sărăciei pensionarilor din România”

Marius Budăi a comentat afirmațiile fostului ministrul al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Ministrul Muncii explică dacă sunt bani de pensii și alocaţii.
05.12.2021 | 22:43
Ministrul Muncii, atac dur la adresa lui Cristian Ghinea: ”Este artizanul sărăciei pensionarilor din România”
Ministrul Muncii, atac dur la adresa lui Ghinea
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări duminică seară că vor fi bani pentru majorarea pensiilor și a alocațiilor în 2022.

Reacția vine după ce vicepreşedintele USR Cristian Ghinea a transmis că majorarea pensiilor nu va putea fi posibilă simultan cu introducerea indemnizaţiilor speciale pentru aleşii locali, deoarcece nu ar fi respectată limita de 9,4% din PIB prevăzută în PNRR.

”Eu nu am ce să îi răspund. Dumnealui a dovedit că nu înțelege nimic din sistemul de pensii. Este artizanul sărăciei pensionarilor din România şi chiar nu am ce să-i răspund”, a precizat Marius Budăi, într-o intervenție la Antena3.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, despre Cristian Ghinea: ”Nu înțelege nimic din sistemul de pensii”

Acel procent de 9,4% din PIB impus de Ghinea în PNRR nu face altceva decât să-i sărăcească pe pensionarii din România, din moment ce UE are o medie europeană de 13% din PIB.

Acest subiect al pensiilor speciale a fost intens uzitat de USR în campaniile electorale. Am avut şi un coleg la PNL, trebuie să recunosc, are în 30 de zile le desființa. Ați văzut vreo măsură în timpul când au fost la guvernare şi au avut ministrul Justiției”, a afirmat Budăi duminică seară, la Antena 3, referitor la acuzațiile lui Ghinea.

ADVERTISEMENT

În timpul intervenției de duminică seară, ministrul Muncii a dat asigurări că vor avea loc majorările promise. Budăi a explicat că Ghinea pune în antiteză doua subiecte total diferite: pensiile din sistemul public şi pensiile speciale.

”Eu nu o să intru în acest joc, vreau doar să-i liniștesc pe cetățenii români.

Ceea ce am trecut în programul de guvernare se va întâmpla începând cu luna ianuarie indiferent cât încearcă unii sau alți să-i panicheze pe pensionari, încercând să acopere pe ceea dumnealor nu au făcut cât au fost în Guvern.

ADVERTISEMENT

Mai exact, majorarea valorii punctului de pensie de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei, majorarea indemnizației sociale de la 800 de lei la 1000 de lei, un sprijin pentru cei cu pensii de până în 1.600 de lei pentru a crea un scut în faţa acestui val de scumpiri deja năprasnic”, a anunțat ministrul Muncii.

Pe lângă majorarea pensiilor, Marius Budăi a dat asigurări că va există o majoarare a alocațiilor copiilor și că se va institui a 13 indemnizație pentru persoanele cu dizabilități.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri