News

Ministrul Muncii, avertisment despre pensiile românilor: “Noi nu o să facem așa”

03.05.2019 | 10:03
Ministrul Muncii avertisment despre pensiile romanilor Noi nu o sa facem asa

Ministrul Muncii a oferit noi detalii în legătură cu pensiile românilor. Joi seara, la România TV, Marius Budăi a vorbit despre noua lege a pensiilor, lansînd totodată un atac dur la adresa membrilor opoziției, pe care îi acuză că adoptă „aceeași logică a tăierilor” din perioada în care s-au aflat la guvernare.

Marius Budăi anunță că pensiile vor crește anual

Ministrul Muncii precizează că în legea pensiilor nu este prevăzut ca pensiile să crească de la data de 1 ianuarie. În schimb, potrivit respectivului act normativ, acestea vor fi majorate anual, anunță Marius Budăi.

Am tot spus-o, din păcate colegii noștri din opoziție încearcă să meargă pe aceeași logică a tăierilor și se vede că așa au gândit și când au fost la guvernare și așa gândesc și acum. Nicăieri în legea pensiilor nu scrie că de la 1 ianuarie. Scrie că actualizarea se face anual. Vreau să aduc aminte aici tuturor pensionarilor că, de fapt, în anul 2017, noi am majorat de două ori valoarea punctului de pensie, conștienți și vrând să realizăm ce am promis în programul de guvernare și conștienți că avem încă multe de făcut pentru pensionari. Ulterior, n-am ținut cont de data de 1 ianuarie (…)” , a declarat Marius Budăi.

Ministrul Muncii, Marius Budăi
Ministrul Muncii, Marius Budăi

Ludovic Orban, despre creșterea pensiilor: „Niște minciuni inimaginabile”

Nicăieri în lume nu se cunoaște rata inflației corect pentru anul trecut. Se vede acolo cum valoarea punctului de pensie, dacă am fi urmat strict ceea ce ne indică dumnealor (cei din opoziție – n.r.), în loc să fie 1.100 de lei – și de la 1 iulie 2018 este 1.100 de lei -, ar fi trebuit să mergem pe toată perioada, pe tot anul 2019 cu 1.045 de lei. Noi nu o să facem așa, nu o să-i ascultăm pe colegii noștri din opoziție de astă dată, și, de la 1 septembrie, nu numai că nu o să avem în plată 1.045 dar o să majorăm până la 1.265 valoarea punctului de pensie” , a mai spus Marius Budăi.

Totul a pornit de la afirmațiile liderului Partidului Național Liberal, care a lansat un atac dur la adresa ministrului Muncii. Respectivele majorări nu sunt altceva decât „niște minciuni inimaginabile privitoare la recalcularea pensiilor pentru pensionarii care au au lucrat în grupa I și grupa II de muncă și privitor la majorarea alocațiilor pentru copii” , spunea Ludovic Orban la începutul lunii aprilie.