News

Veste bună pentru companiile româneşti afectate de sancţiunile impuse Rusiei. Ministrul Muncii: ”Trebuie să luăm măsuri”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat sâmbătă, 12 martie, că se ia în calcul un ajutor important pentru companiile românești afectate de sacțiunile impuse Rusiei.
13.03.2022 | 15:05
Veste buna pentru companiile romanesti afectate de sanctiunile impuse Rusiei Ministrul Muncii Trebuie sa luam masuri
ADVERTISEMENT

Veste importantă pentru companiile româneşti care au avut relaţii comerciale cu Rusia şi sunt afectate de sancţiunile internaţionale impuse acestei ţări. Acestea ar putea beneficia de şomaj tehnic, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi, conform Agerpres.

Ministrul Muncii: Companiile româneşti afectate de sancţiunile impuse Rusiei ar putea beneficia de şomaj tehnic

Ministrul Muncii a precizat sâmbătă, 12 martie, că instituţia pe care o conduce lucrează la un proiect de act normativ privind susţinerea acestor companii.

ADVERTISEMENT

Documentul ar putea fi finalizat săptămâna viitoare. Marius Budăi a transmis că și-ar dori că plata să fie făcută direct către angajați.

Sancțiunile impuse de Uniunea Europeana și SUA au un efect devastator și asupra unor firme din întreaga lume. Pe lângă prețurile tot mai mari la energie, gaze și combustibil, anumite companii sunt afectate direct.  ”Vor fi nevoiţi ca pentru anumită perioadă să îşi închidă producţia”, a explicat ministrul Muncii.

ADVERTISEMENT

Marius Budăi: ”Trebuie să îi încurajăm pe investitori să nu facă concedieri”

“Cei care, de exemplu, lucrează şi au contracte pe orizontală şi vor fi nevoiţi ca pentru anumită perioadă să îşi închidă producţia, ar putea primi şomaj tehnic.

Trebuie să luăm măsuri pentru oamenii aceia, să îi încurajăm pe investitori să nu facă concedieri, doar să intrăm într-un şomaj tehnic, cum a fost cu pandemia, dar nu în aceleaşi condiţii. Mi-aş dori să fie plata direct către angajaţi”, a afirmat Budăi, sâmbătă, 12 martie, pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Câte firme românești sunt afectate de sancțiunile impuse Rusiei

Întrebat care este numărul de companii care ar putea fi afectate, ministrul a precizat că nu are “informaţii reale” în acest moment.

“Cu siguranţă vor fi, pentru că vor fi probleme şi pe lanţul de aprovizionare cu materie primă şi trebuie să preîntâmpinăm. Când vom ajunge în situaţia aceea, eu trebuie să am actul normativ în vigoare”, a transmis Marius Budăi.

ADVERTISEMENT