Fotbal intern

Ministrul Muncii i-a calculat salariul lui Florinel Coman, ÎN DIRECT la „Fan ROMÂNIA”: „Ăștia-s banii! FCSB nu e obligată să-i dea mai mulți”

27.03.2020 | 23:15
Ministrul Muncii ia calculat salariul lui Florinel Coman IN DIRECT la Fan ROMANIA Astias banii FCSB nu e obligata sai dea mai multi
ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a calculat, în direct la „Fan ROMÂNIA”, emisiunea realizată de Horia Ivanovici, salariul pe care îl vor încasa fotbaliștii, dacă oficialii cluburilor ar decide suspendarea contractelor și intrarea angajaților în șomaj tehnic.

Florinel Coman ar încasa 2.380 de lei

Pandemia de coronavirus a cauzat stare de urgență pe teritoriul României, iar deciziile angajatorilor ar putea fi, de asemenea, de urgență, situație de la care sportivii nu ar face excepție.

ADVERTISEMENT

Angajatorii, așadar inclusiv patronii cluburilor de fotbal, pot hotărî intrarea angajaților în șomaj tehnic, situație în care salariile jucătorilor, care se ridică în unele cazuri la peste 10.000 de euro, ar scădea la câteva mii de lei.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a explicat, în direct la „Fan ROMÂNIA”, emisiunea realizată de Horia Ivanovici, efectele noilor ordonanțe luate de Guvern, care pot duce ca un fotbalist precum Florinel Coman să încaseze, lunar, 75% din salariul mediu brut, echivalentul a 2.380 de lei net, dacă Gigi Becali va decide suspenda contractelor angajaților de la FCSB.

Dacă un sportiv are contract individual de muncă, clubul sportiv se va adresa Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă din județul în care firma are sediul social.

ADVERTISEMENT

Clubul va completa o listă cu numele tuturor sportivilor, iar aceștia vor primi 75% din salariul mediu brut pe lună, 4.070 de lei.

Angajatorul are posibilitatea să suplimenteze această sumă din fondurile clubului sportiv, în funcție de posibilități și cât consideră”, a declarat Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, în direct la emisiunea „Fan ROMÂNIA”.

ADVERTISEMENT

„Angajatorul nu este obligat să suplimenteze suma”

Violeta Alexandru dezvăluie că angajatorul, Gigi Becali în cazul lui Florinel Coman, nu este obligat să suplimenteze salariul primit de jucător, 75% din salariul mediu brut, chiar dacă este recomandat ca acest lucru să se întâmple dacă situația financiară a societății o va permite.

Angajatorul nu este obligat să suplimenteze suma primită de sportiv de la stat, rămâne doar la decizia clubului”, a spus Violeta Alexandru la „Fan România”.

ADVERTISEMENT