Sporturi

Ministrul Muncii, nou anunț despre pensiile românilor. Ce îi așteaptă pe pensionari până în 2020

17.05.2019 | 20:18
Ministrul Muncii nou anunt despre pensiile romanilor Ce ii asteapta pe pensionari pana in 2020

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre soarta pensionarilor în următoarea perioadă. Mulți români se întreabă dacă majorările promise se vor menține odată ce Curtea Constituțională a desființat legea pensiilor pentru că ar fi fost redactată prost de către fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Pensiile românilor nu vor fi afectate la recalculare, transmite PSD Suceava

Ministrul actual, Marius Budăi, vine cu precizări în legătură cu majorările pensiilor în anul 2020. Acesta a negat speculațiile apărute în spațiul public în ultima perioadă cum că plățile ar fi în pericol. Noua declarație despre pensii nu a fost făcută direct de ministrul Budăi, ci prin intermediul Organizației PSD Suceava.

În comunicatul PSD sunt atacate partidele din opoziție, USR+ și PNL, care au spus că majorările pensiilor promise de guvern nu sunt sustenabile. În respectivul comunicat despre pensiile românilor, PSD precizează că și pentru anul 2019 bugetul alocat pentru pensionari este unul excedentar.

PSD a răspuns opoziției printr-un comunicat de presă. Sursa foto: HEPTA.RO

PSD se laudă că a scăzut șomajul

„Domnul ministru a ţinut să pună capăt speculaţiilor tendenţioase promovate de reprezentanţii PNL şi USR în spaţiul public prin care aceştia încearcă să inducă ideea că această creştere a pensiilor nu este sustenabilă. Dumnealui a demonstrat că acest lucru este posibil datorită măsurilor luate de Guvernul PSD.

Este vorba despre creşterea salariilor, creşterea record a numărului de salariaţi în ultimii doi ani (cu peste 230 000), scăderea record a şomajului (3,19%). Chiar şi fondul de pensii devine în 2019 excedentar”, transmite PSD Suceava într-un comunicat de presă.

Punctul de pensie a ajuns în anul 2019 la 1.265 lei față de 816 lei cât era în anul 2016, când coaliția PSD-ALDE s-a instalat la Palatul Victoria. Ministrul Muncii a declarat de fiecare dată când a fost întrebat despre recalcularea pensiilor că acestea nu vor fi tăiate, ba chiar multe dintre plăți ar putea fi majorate în urma noilor calcule, așa că pensionarii trebuie să stea liniștiți.