News

Ministrul Muncii, nou anunț despre pensiile românilor! Ce se întâmplă de fapt cu pensionarii

09.04.2019 | 08:06
Ministrul Muncii nou anunt despre pensiile romanilor Ce se intampla de fapt cu pensionarii

Ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi, îi răspunde pe Facebook fostului preşedinte Traian Băsescu, care a acuzat guvernarea PSD-ALDE că nu a plătit pensionarilor indexările la pensii! Fiecare pensionar ar fi pierdut peste 500 de lei pe lună, potrivit fostului președinte.

Marius Budăi a răspuns acuzațiilor lui Traian Băsescu legat de pensiile românilor

„Văd că dl. Băsescu fie nu pricepe fie se preface, pentru a se agăța politic, fiind în campanie electorală pentru europarlamentare, de pensii. PSD a crescut pensiile în avans cu 6 luni și cu mult peste inflație si jumătate din creșterea reală a salariului mediu brut și în 2017 și în 2018. Și le crește cu 4 luni în avans și în 2019”, scrie oficialul.

Budăi precizează că, în paralel, PSD a scos taxarea pentru pensiile sub 2.000 de lei, adică a eliminat plata (CASS + impozitul) și taxează doar diferența pentru cele mai mari (dar fără contribuțiile la sănătate) și a scăzut și impozitul pe venit de la 16%, la 10%.

Marius Budai raspuns Traian Basescu
Marius Budai: ”Pensiile vor continua să crească, spre disperarea lui Băsescu”

Băsescu susține că Guvernul nu a plătit indexarea pensiilor

„Aceste taxe și impozite au fost introduse de celebrul cuplu Boc-Băsescu, după ce CCR i-a împiedicat să taie pensiile. Nu s-au lăsat si le-au tăiat prin taxare si impozitare. În raportarea pe care o face între valoarea pensiei și salariului brut dl. Băsescu se mai preface și că uită de transferul contribuțiilor de la angajat la angajator (măsură care a redus substanțial deficitul la fondul de pensii) dar care a dus la creșterea substanțială a salariului brut”, spune ministrul Muncii.

Acesta dă asigurări că pensiile vor creşte.

„Acesta este adevarul. Iar pensiile vor continua să crească, spre disperarea lui Băsescu și a unora de teapa lui, care, după ce au tăiat pensiile prin taxare și impozitare se prefac că nu mai pot de mila pensionarilor, doar pentru a-i folosi în scop electoral pe părinții și bunicii noștri. Aici avem adevărul”, concluzionează Budăi.

Traian Băsescu a spus că, în 2010, când ţara trecea printr-o criză economică puternică, a avut curajul de a-şi asuma public intenţia de a reduce cu 10% pensiile, lucru care nu s-a întâmplat din cauza deciziei CCR.

„Propaganda şi minciuna nu plătesc factura la încălzire. De mai bine de un an, liderii PSD rostesc formula magică aducătoare de voturi sigure: «Cresc pensiile». Tot omul a aflat cum punctul de pensie va creşte în 2018 la 01 Iulie de la 1000 la 1100 RON şi a crescut, iar în 2019 va creşte la 1 Septembrie de la 1100 la 1265 RON şi foarte probabil va creşte. Nicio clipă nu le-a trecut pensionarilor prin cap că ţeparii Dragnea şi Budăi îi vor lipsi de indexarea ce trebuia să fie 7 la sută de la 1 ianuarie 2018 şi 9 la sută de la 01 ianuarie 2019. Raportat la pensia medie anuală, creşterea punctului de pensie nu a acoperit valoric indexarea. Astfel, în 2018 fiecare pensionar a pierdut 258 RON, iar în 2019 suma pierdută de fiecare pensionar este de 564 RON”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.