News

Anunț important al ministrului muncii. Ce s-a întâmplat cu plata pensiilor în debut de an

Marius Budăi, ministrul muncii din Cabinetul condus de Nicolae Ciucă, a făcut un anunț important în ceea ce privește plata pensiilor din România în debut de an 2022
17.01.2022 | 14:51
Anunt important al ministrului muncii Ce sa intamplat cu plata pensiilor in debut de an
Ministrul muncii, Marius Budăi, anunț important privind plata pensiilor pe luna ianuarie. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunţat, luni, pe pagina sa de Facebook, că plata pensiilor pentru prima lună a anului s-a finalizat vineri, 14 ianuarie.

Ministrul muncii, Marius Budăi, anunț important privind plata pensiilor pe luna ianuarie

În ciuda faptului că banii au început să se acorde cu întârzierea specifică lunii ianuarie, procesul plății s-a încheiat cu o zi mai devreme decât era programat.

ADVERTISEMENT

Ministrul mai spune că luna aceasta a fost plătit şi ajutorul pentru pensionarii care primesc între 1.000 şi 1.600 de lei pensie.

”Plata pensiilor s-a finalizat vineri, 14 ianuarie, cu o zi mai devreme decât era programat, deși a început cu întârzierea specifică lunii ianuarie!

ADVERTISEMENT

În luna ianuarie a fost plătit și ajutorul de 1.200 de lei pentru pensionarii care primesc între 1.000 și 1.600 de lei pensie.

Mulțumesc tuturor pentru implicare! Ne ținem de cuvânt!”, a postat ministrul muncii, Marius Budăi pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Debut de an 2022 cu a ”13-a pensie” pentru milioane de români

Conform noului program de guvernare stabilit la finalul lui 2021, toți pensionarii din România cu venituri de sub 1.600 de lei au primit, în ianuarie, o sumă suplimentară de până 1.200 de lei.

În decembrie, ministrul muncii spunea că ajutorul de până la 1.200 de lei se va acorda astfel încât toți cei cu pensii de sub 1.600 de lei să ajungă la 2.200 de lei venit în luna ianuarie a anului 2022.

ADVERTISEMENT

”Acest ajutor trebuia aplicat celor cu pensii mici. Deci, cei care au până la 1.600 de lei, vor avea 2.200 de lei în ianuarie. Nu i-am îmbogățit pe bătrânii noștri, ci vrem să nu-i facem vulnerabili în fața scumpirilor”, declara Budăi.

ADVERTISEMENT

Pensia minimă a ajuns la 1.000 de lei, iar punctul de pensie la 1.586 de lei

Alte două măsuri importante s-au aplicat pentru milioane de pensionari din țară. Astfel, pensia minimă a crescut de la 1.000 de lei, de la 800 de lei.

Iată cele 3 măsuri fundamentale luate de Guvernul Ciucă pentru pensionarii din țară:

  • pensia minimă, care ajunge la 1.000 lei
  • majorare valorii punctului pensie la: 1586 lei
  • ajutor financiar pentru pensiile care sunt mai mici sau egale cu 1.600 de lei
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS